Senaste Norfolk och Suffolk Business News

Senaste Norfolk och Suffolk Business News

Herbert Woods, baserat i Potter Heigham, kommer att använda pengarna för att fördubbla antalet picknickbåtar, ‘Starlight 24’ i sin flotta till 10.

Michael Whitaker, partner till Herbert Woods sa: ‘Starlight 24 Picnic Boats har varit så framgångsrika att vi satsar 350 000 på att bygga ytterligare fem picknickbåtar i tid för påsklovet.

‘Picknickbåten är perfekt för att passa dagens hyresmarknad och vi tror att den har revolutionerat dagens hyresmarknad med sina ombordfaciliteter.’

Med tillräckligt med plats för upp till 10 personer och två husdjur, består 24ft båten av många funktioner som du normalt skulle hitta i en modern semesterkryssare.

Herbert Woods marknadschef Amanda Mason. Bild: Arkivbiblioteket

De inkluderar en gasspis, handfat, kylskåp, Går Man Ner I Vikt varmt och kallt vatten, värme och toalett.

Tillverkad av glasfiber, Starlight 24, är lätt att styra och Gå Ner ett Kilo I Veckan erbjuder full utsikt fram och bak.

Det har också en tvillingglasögon och ett framåt soldäck för dagstripare för att dra Gå Ner I Vikt Snabbt nytta av soligt väder, tillsammans med bekväma sittplatser.

Whitaker sa: ‘Herbert Woods var pionjär på’ Starlight ‘picknickbåt på 1930-talet och jag tror att han skulle ha varit glad över att se sin första design överskridna i det vi har här idag.’

Amanda Mason, marknadschef för Herbert Woods, sa att företaget hade upplevt en utmärkt start till 2018 med bokningar i januari 55pc jämfört med samma period förra året.

‘Vi förutspår också en ökning av marknaden för dagar ute baserat på vår betydande ökning av tillväxten på denna marknad förra året.’

Siffror från VisitBritain visar att mellan januari och september 2017 fanns ett rekord på 1,9m inkommande besök i östra England medan besökare till regionen spenderade 646m över den perioden.

Cirka 7,5m övernattningar till regionen registrerades av lokala besökare, som tillbringade 1,4 miljarder.

Visit Britain direktör Patricia Yates sa: ‘Turism är en av våra mest värdefulla exportindustrier och vi förutspår att tillväxten fortsätter 2018, med 41,7 miljoner utländska besök i Storbritannien och besökare spenderar nästan 27b.’