sen surge studsa East Carter

sen surge studsa East Carter

SUMMIT Det virala sociala media meme som berättar behöriga ungkarler att ‘få dig en tjej som kan göra båda?’

Boyd County har ett basketlag fullt av dem.

Lady Lions ‘varumärke sharpshooting var lite utanför märket på lördagskvällen. Deras tryckförsvar var inte Boyd County fick East Carter till 31 omsättningar defensivt, och sedan fortsatte Lady Lion att skjuta tills de kunde hitta en offensiv rytm.

När de gjorde gjorde Boyd County en 23 1-körning för att dra sig bort från en åtta poängs marginal 30 sekunder in i fjärde kvartalet till en 62 43 seger.

‘Tidigt fick vi skott vi ville ha, de skulle bara falla, och jag berättade bara för tjejerna, fortsätt skjuta det, och det är vad vi gör, vi skjuter det,’ sade Pete Fraley, Lady Lions coach. ‘Och det jag gillar är att vi inte hängde våra huvuden och pout om det, vi fortsatte bara skjuta och vårt defensiva tryck fortsatte.

‘När du gör det, kan skotten, om de inte faller, fortfarande skapa ett brott.’

Tre fjärdedelar av ett typiskt Lady Lions Lady Raiders spel som innebär fysisk och generellt låg poäng resulterade i en 49 39 Boyd County ledning in i fjärde kvartalet. East Carters Hannah Gallion gjorde ett lågt resultat på den sista besittningen av finalramen och lyfte Lady Raiders inom åtta.

Men East Carter gjorde inte ett annat fältmål och Lady Lions konverterade åtta av deras första 10 våningsskott av fjärde kvartalet.

Charity Shears gjorde alla tre av hennes skott i fjärde kvartalet, alla 3s. Savannah Wheeler var 3 för 4 från fältet i fjärde, och Harley Paynter nailed två av hennes tre skott.

Trioen var 11 för 43 kombinerade från fältet under de tre första kvartalen.

‘Varje skott (Wheeler) skottar, hon tror att det går in, och om hon saknar tre eller fyra, tror hon att de tre eller fyra går, säger Fraley,’ och det är det jag försöker införa i våra barn. Var inte rädd för det. Om du saknar några kommer nästa par att gå in. Harley gör detsamma. ‘

Wheeler gjorde 29 poäng, Säver samlades 14 och Paynter sjönk i Går Man Ner I Vikt 13 för Boyd County (17 3).

East Carter-tränare Hager Easterling återkallade en sekvens där, med Lady Raiders i övergången i andra halvan försökte minska sitt underskott till sex poäng, ‘vi slutade bara och lät dem stjäla bollen från oss, Gå Ner I Vikt Snabbt för att vi inte har tillräckligt med förtroende i vad vi gör ‘.

Oavsett ser han East Carter (11 12) som gör framsteg.

‘Vi kämpade väldigt hårt,’ sade Viktminskning Tabletter Easterling. ‘Vi’ blir bättre på många saker. Jag såg mycket positiva där ute.

‘Vi har blivit mycket bättre under de senaste tre veckorna, och vi är på en uptick, och vi kommer inte att låta detta avskräcka oss en bit. Vi ska fortsätta.

Alyssa Stickler ledde East Carter med 23 poäng. Gallion hade 10 poäng och 11 returer. Markita Gamsby snagged 11 brädor som en del av Lady Raiders ’51 40 fördel på glaset.

Båda lagen skapade gott om möjligheter till returer. Boyd County var 24 för 67 från fältet (35,8 procent) och 16 för 25 (64,0 procent) vid foul linjen. East Carter gjorde 12 av 42 fältmål (28,6 procent) och 16 av 33 välgörenhetstussar (48,5 procent).

Med Boyd County i felproblem whistled Lady Lions för 27 misstroar, 12 av dem under tredje kvartalet och East Carter begåtte 20 Fraley utspeglade reserverna ‘jobba för att hålla fast.

‘Olivia Parsons, Olivia Mulhearn, Bailey Rucker, Emma Borders, Graci Opell, det är i grund och botten vår andra fem, och de kom in och stod i tidvattnet, sade Fraley.

East Carter startade fem underklasser, varav en av dem spelade i en 66 63-förlust för Boyd County i fjolårets 16: e turneringsfinal Stickler. Så försöker Lady Raiders fortfarande att ta nästa steg.

‘Du’ ger dig en chans att göra någonting, du måste bara dra nytta av det, ‘sade Easterling,’ och det handlar bara om mental seghet, det handlar om självförtroende, och det måste komma inifrån du. Jag kan skryta på dig och krama på dig allt jag vill ha, men om du inte kommer från insidan ut kommer det inte att vara där. ‘