Seminariet fortsätter med Kwanzaa firandet

Seminariet fortsätter med Kwanzaa firandet

Kwanzaa, firandet hedrar afrikansk amerikanska arv, börjar dagen efter jul och varar fram till 1 januari. Skapades 1966 av Maulana Karenga, Gå Ner I Vikt Snabbt en svart akademiker, är semestern mystisk för många och kontroversiella mot andra.

Bernard Green, som började firar Kwanzaa 1969, firar Kwanzaa med sin familj i Huntsville i år.

‘Jag lämnade och gick till University of Texas och träffade en grupp svarta studenter från Kalifornien som lärde mig om det,’ sade Green fredag. ‘Resten av min familj är främst pedagoger som gick till Prairie View och tanken appellerade bara till oss.’

Green förklarade att även om det är en ‘färdig semester’, leder det familjer till varandra.

‘Varje semester är klar,’ sa han. ‘I Amerika lade vi upp den fjärde juli, presidentsdagen, även Martin Luther Kings helgdag. Detta hände under en tid då en ras folk försökte definiera sig i Amerika. Även om swahili används, är Kwanzaa en inhemsk svart amerikansk helgdag. Som ursprunglig som jazz. ‘

Kwanzaa firar vad som kallas de sju principerna Kwanzaa eller Nguzo Saba (ursprungligen Nguzu Saba, de sju principerna om afrikansk kulturarv), som Green sade ‘är en samhällsfilosofisk afrikansk Gå Ner I Vikt Snabbt Piller filosofi. Swahili används bara för att det är handelsspråket i Afrika.’

Dessa principer består av vad Green kallade ‘det bästa av afrikansk tanke och övning i ständigt utbyte med världen.’ Dessa sju principer består av Kawaida, en swahili-term för tradition och anledning. Var och en av de sju dagarna i Kwanzaa är avsedd för en av följande principer, enligt följande:

Umoja (enhet): Att sträva efter och upprätthålla enighet i familjen, samhället, nationen och rasen.

Kujichagulia (självbestämmande): Att definiera oss, namnge oss själva, skapa för oss själva och tala för oss själva.

Ujima (kollektivt arbete och ansvar): Att bygga och underhålla vårt samhälle tillsammans och göra våra bröder ‘och systrar’ problem Viktminskning Tabletter med våra problem och att lösa dem tillsammans.

Ujamaa (kooperativ ekonomi): Att bygga och underhålla våra egna butiker, affärer och andra företag och att dra nytta av dem tillsammans.

Nia (syfte): Att göra vår kollektiva kallelse byggnaden och utvecklingen av vårt samhälle för att återställa vårt folk till deras traditionella storhet.

Kuumba (kreativitet): Att göra så mycket som möjligt, så vi kan, för att lämna vårt samhälle vackrare och fördelaktigare än vi ärvde det.

Imani (tro): Att tro på alla våra hjärtan i vårt folk, våra föräldrar, våra lärare, våra ledare och vår kamps rättfärdighet och seger.

Njia Kai lämnade Huntsville i början av 1980-talet för att delta i Howard University där hon lärde sig om Kwanzaa. Hon fortsatte Kwanzaa firandet när hon flyttade hem till Huntsville. Hon gift och uppvuxen två söner, firar semestern årligen.

Nu när hennes barn är odlade, ser Kai, hennes familj och vänner fortfarande fram emot Kwanzaas sjätte dag, eftersom det är dagen för den mycket älskade fest och gemenskap i hennes Huntsville hem.

‘Kwanzaa får oss att informera oss själva och fokusera oss på sju principer som är livsbekräftande och samhällsbyggande som individer och som samhälle’, säger Kai, som producerar konstnärliga och kulturella program i hela Houston.

‘Varje dag fokuserar på en annan princip som förstärker värden som är särskilt viktiga för afroamerikanska människor’, sa Kai. ‘Kwanzaas principer gör det möjligt för svarta människor att ta ansvar för sina enskilda liv, samhällslivet och deras ekonomiska och politiska välbefinnande.’

Melonyce McAfee, fira hennes andra Kwanzaa, förklarade sina tankar medan hon kom ihåg henne först.

‘Jag vet inte var vi fick en ljuskrona. Men där vi var, belyser ljusen i kinaraen och reciterar swahili ord som umoja, ujima och kujichagulia medan min bror hällde vatten från en lerkärlskanna på en halv död växt ‘, sa McAfee.

Swahili rullade inte av sina tungor, men de tyckte om hur det låter.

‘Vi utförde en libation, hällde vätska från kikombe cha umoja, eller enhetskopp, till jord till våra förfäder i minnet’, sa hon.

Det var hennes mors idé, som världen slog reggakonserter, jorddagsmässor och Marcus Garvey färgböcker. Kwanzaa var ett sätt att föra familjen tillsammans och knyta alla bort från ‘falska idoler och kommersiella knep’ .

‘Vi firade bara Kwanzaa för ett par år nu,’ sa McAfee. ‘Det kan låta som en knytnäve i luftdalen i neo svart semesterland. Men uppsägningen skulle inte vara rättvis. Kwanzaa kan göras, men för min familj var det användbart. ‘

ArticlesLady Hornets hoops coach Pinellafie Johnson retiresI 45 northbound banor som ska stängas denna helgNew HISD superintendent tittar på distriktets framtidThere är så mycket pågår runt Huntsville under våren9 Nya Waverly-pojkar, tjejer utvalda till alla distriktets basketlagCouple hittades döda i stugan Tisdag identifiedOUTDOORS: East Texas fiske rapport för 8 mars 2018Real estate erbjudanden gått felJoe Clements vald till THSCA Hall of FameHuntsville Polisen fortsätter bankrøver undersökning