semestrar med kort över hela världen

semestrar med kort över hela världen

Dream Big Sophie-teamet släppte runt tiotusentals kort till Corning UPS-affären lördag i slutet av 2016 Casimir ‘Cas’ J. Krolak Holiday Card Drive där 37.712 kort samlades.

Kelly Gampel / Personal Video

Marin- och arméveteran Dick Walters, Bath och Denise Kartzman, Horseheads, ler när de tittar igenom en handfull semesterkort som leder till militära medlemmar i Kuwait lördag på Corning UPS-butiken. Korten hämtades genom 2016 Casimir ‘Cas’ J. Krolak Holiday Card Drive. (Foto: Kelly Gampel / Staff Photo) Köp PhotoBy händerna på hundratals, om inte tusentals Southern Tier-boende, 37.712 militära medlemmar och veteraner kommer att få semesterkort det här året.

Korten samlades in under Dream Big Sophies Casimir ‘Cas’ J. Krolak Holiday Card Drive i oktober Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och november. Mer än 10 volontärer samlades på Corning UPS-affären på lördag för att sortera, packa och skicka cirka 35 000 kort, några tusen kommer att gå till lokala veteraner.

Kortenheten började med ett blygsamt mål på 100 semesterkort 2013 mellan kortfärdigare Sophie Kartzman, nu 13, och en vän. För hennes fjärde och sista år som ledde avgiften visade sig Sophie rätt när hon ursprungligen satt 2016 målet på30.000.

Trupper i Newburgh Air Force Base, Irak och de Pacifiska öarna får var och en 1 000 kort.

Kort som vistas i södra tier kommer att distribueras till Big Legs, Campbell, Bath, Corning och Montour Falls amerikanska legioner och avdelningen för veteranaffärskontor i Bath och Canandaigua.

Köp PhotoThirteen år gammal Sophie Kartzman och hennes Viktminskning Tabletter bror, 18 år gamla Matt, packa semesterkort på lördag inuti Corning UPS-butiken. Korten skickas till aktiva Gå Ner I Vikt Snabbt militärmedlemmar runt om i världen. (Foto: Kelly Gampel / Personalfoto)

Genom den dedikation och passion som hon har investerat i card drive, har Horseheads Middle School åttonde grader lärt sig flera saker genom åren.

Det ögonblick som Sophie insåg att effekterna av vad korthållaren kunde göra kom under det första året när en veteran ropade efter att han överlämnades till en av de 100 semesterkorten hon och en vän gjorde.

‘Det var det verkliga ögonblicket för allt,’ förklarade hon. ‘Jag vet inte hur jag ska förklara det; Det är bara något som är så underbart att se någon som verkligen verkligen uppskattar detta och att vi alla vet att det verkligen går riktigt mot någonting. ‘Galleri: Dream Big Sophie 2016-kortenheten namngavs Sophie’ s vän, den sena Casimir Krolak.

‘(Casimir Krolak) var så stor del av det, han var ansiktet av det en stund och han var symbolen på allt’, sa Sophie tidigare.

Krolak dog 15 augusti vid 92 års ålder.

Den 13-årige uttryckte sin tacksamhet för varje person som gjorde ett kort, oavsett hur många.

‘Jag skulle vilja ge ett stort tack till alla som gjorde ett kort,’ sa Sophie. ‘Du har alla gjort det här och jag uppskattar det.’

Köp PhotoCards samlade från Casimir ‘Cas’ J. Krolak Holiday Card Drive lossas från sängen på en lastbil lördag och tas in i Corning UPS-butiken; 37.712 kort släpptes. (Foto: Kelly Gampel / Personalfoto)

Årets kortkörning markerade sin sista gång som spearhead projektet. I höst kommer Sophie att bli en nybörjare och kommer att fokusera mer på akademiker så initiativet kommer att överlämnas till en obestämd grupp. (Foto: Kelly Gampel / Staff Photo).