Semestervandring uppmuntrar till att handla på lokala butiker

Semestervandring uppmuntrar till att handla på lokala Viktminskning Tabletter butiker

Old Capitol Holiday Walks 2017.

Bibb var klädd som Buddy, karaktären från filmen Hon erbjöd besökarnas godis och svarade på frågor om eklektiska varor i butiken. Hon påpekade att allt utom i kvinnokläderna är allt i butiken handgjorda.

går fantastiskt, sade Bibb. kunderna är så roliga. Jag är väldigt tacksam för alla Springfields invånare och besökare som handlar med oss ​​idag och handlar lokalt. Gå Ner ett Kilo I Veckan Clemmons Stott, verkställande direktör för Downtown Springfield Inc., sade att semestervandringar är roliga för hela familjen.

Förutom en av de snälla gåvorna inkluderar promenaderna hästdragna vagnsresor och besök med Santa i Gamla statens huvudstad. Mer än 40 butiker, inklusive lediga byggnader, kommer att dekoreras för evenemangen. Lördagar till 20 dec.

har alla dessa programmerade aktiviteter till en sort av att gå tillbaka till stadens traditionella historiska jul. Vi har ljus, dekorationer, fönsterförband, alla sådana saker, sa Stott.

Med temperaturer som svävar nära 60 graders marknad på lördagseftermiddagen var det svårt att tro att julen var precis runt hörnet.

Springfield bosatt Alyssa Tusek, som var på promenad med sina två döttrar i åldrarna 5 och 2, sa det varma vädret var en välkommen lättnad.

kan ta så mycket tid att njuta av allt när det fryser kallt och du har barnen med dig, sade Tusek.

Bibb kom överens om att det varma vädret kan vara ett extra drag för lördagens promenader.

är annorlunda eftersom det är en trevlig familiedag. Så, idag hjälper det väder förmodligen. Det finns inget regn och det är inte blåsigt kallt. För onsdagskvällen går, desto kallare är det desto fler människor kommer ut. människor att komma ut och shoppa i centrala Springfield är det övergripande målet för promenaderna. Lördag var Small Business Saturday, vilket är en nationell insats för att få folk att handla på mindre lokala butiker i motsats till de stora boxbutikerna.

har många oberoende företagsägare, sade Stott. verkligen ta ledningen i samhället. Många av dem är härifrån. De vet vad folk gillar. Om du vill köpa något unikt, om du vill köpa något som är annorlunda, kan du hitta det i centrum. sade downtown Springfield har minst 10 platser som säljer kvinnokläder, en klockbutik, bokhandlare och rekordbutiker.

finns en mängd olika här nere. Många gånger har människor inträffat (downtown) verkligen kommit tillbaka de senaste åren, sa Stott.

Stott sa att det kommer att finnas fri gata parkering under Gå Ner I Vikt Snabbt semestervandringar.

du typ av person som gillar att veta var du ska parkera, parkerar du i tunnelbanan och det är bara 75 cent i en halvtimme, sa Stott.