semestervätska

semestervätska

Pittsburg County kommissionärer beslutade om splittring 2 1 röst måndag för att ringa ett val för väljare att besluta om att tillåta försäljning av alkoholhaltiga drycker för lokalt konsumtion på söndagar och helgdagar.

Commissioners ‘resolution kräver att åtgärden ska vara på en rikstäckande omröstning under den kommande 26 juni Primärvalet.

District 1 Kommissionär Charlie Rogers gick med kommissionsledamoten Kevin Smith i District 2 i omröstning för att klara valupplösningen, medan kommissionsledamoten Ross Selman District 3 röstade emot det.

De röstade efter att ha hört av Zach Prichard, Krebs Brewing Company; Candice Watkins, Chili i McAlester, och Josh Hass, från McAlester Chamber of Commerce. Prichard sa att han representerar en grupp, kallad kommittén för att främja demokrati, som begärde att landsvägsfrågan skulle sättas på omröstningen.

Vid adressering av kommissionärerna noterade Prichard att lagar som reglerar öl i delstaten Oklahoma kommer att förändras i oktober. Det var då lagväljare som godkändes som del av statens fråga 792 träder i kraft. En av bestämmelserna är att 3,2 procent öl inte kommer att betraktas annorlunda än starkare punktöl i fråga om försäljning och licensiering enligt de som gör valförfrågan.

Pittsburg County tillåter för närvarande försäljning av 3,2 procent öl på söndagar, säger Prichard.

Prichard berättade för kommissionärerna att han hade samtal med en handfull affärsoperatörer, som har funnit att lokalisera i Pittsburg County, angående länets nuvarande förbud mot lokal konsumtion av alkoholhaltiga drycker på söndagar och helgdagar.

När de lägger till att de inte kan sälja alkoholhaltiga drycker för konsumtion på söndagar och helgdagar tillsammans med andra faktorer beaktas, tar det samtalet om att eventuellt lokalisera i länet i en annan riktning när de ‘överväger deras investering’, sa han .

‘Vi’ frågar dig inte som en styrelse för Gå Ner ett Kilo I Veckan att godkänna detta, sade Prichard. ‘Vi ber dig att låta folket bestämma.’

Hass, från handelskammaren, frågade Pittsburg County Sheriff Chris Morris om att ringa ett val skulle störa ett bidrag han mottar för att hjälpa till med att tillämpa de nuvarande Viktminskning Tabletter spritlagarna. Morris sa att det inte skulle störa, för att han skulle fortsätta arbeta för att se till att alkohol- och alkoholhaltiga lagar Gå Ner ett Kilo I Veckan följs i länet.

‘Vi skickar in underdrivna officerare,’ sa Morris.

Watkins, som är chef för Chili’s Restaurant i McAlester, sa att kommissionsledamöterna röstade för att kalla valet att hennes största bekymmer handlar om ekonomisk utveckling av samhället. Hon talade om hur vissa restaurangmönstrar har reagerat på att lära sig att de inte kan serveras en alkoholhaltig dryck på söndagar.

‘Jag hade folk gå ner på vägen och få ett annat hotell,’ sa hon.

Prichard uttryckte tillfredsställelse att kommissionärerna passerade valupplösningen.

‘Jag’ är väldigt glad att länskommissionärerna tog det på sig för att ge väljare möjlighet att besluta, ‘sade Prichard.

‘Jag är glad att jag kommer att få möjlighet att gå in i Petes Place eller Choctaw Brewing och ta en öl på söndag’, säger han och tillägger att han hänvisar till vad som kan hända efter 1 oktober om länsmätning passerar.

Pittsburg County invånare har tidigare röstade på en söndagslut med dryckesförslaget. Den förlorade med en röst på 5 121 till 4 061 eller med 1 060 röster den 4 november 2014 omröstning. Några 55,2 procent av rösterna motsatte sig åtgärden i valet 2014, medan 44,8 procent var för det.

Efter deras måndagsmöte utvidgade länskommissionärerna på grund av sina röster om valupplösningen för att få saken upp till omröstning igen den 26 juni.

Smith, distriktets 2-kommissionär, sade att han inte godkänner åtgärden genom att han röstade för att klara valupplösningen, men han gick med på att låta väljarna bestämma frågan.

‘Låt folket rösta på det eftersom det är annorlunda än vad som röstades förra gången’, sa han.

Rogers, distrikt 1, sa att han inte dricker, så åtgärden vunnit inte påverkar honom personligen, men han sa att han var oroad över hur den kommande förändringen av lagen skulle påverka företag i länet, speciellt de runt Eufaula-sjön i den nordliga delen av Pittsburg County.

‘Jag har många människor uppe över sjön orolig och orolig över det,’ sa han.

Selman, distriktets 3-kommissionär, sade att han hörs av människor som är bekymrade över att saken kommer upp igen efter att den redan har röstats ner. Han motsätter sig också personligen det.

‘Det är söndag som är’ Herrens dag ‘, sade Selman.

ArtiklarPolice: Söndags eftermiddagsolycka resulterar i en dödsfall, två skadadeFormer bergsklättrare vinner på ‘Priset är rätt’ Hacked misstänkt laddad med feloniesSchools över Pittsburg County anser securityMPS styrelse stöder statewide lärare walkoutSecond rättegång inlämnad mot företag i rig explosionFormer McAlester, EOSC tränare Glen Stone rememberedConflict av intresse och tidsbegränsning frågorKondit: När lagstiftare vann inte agera, lärare kommer att välja att besluta på söndag, semestervätska vid drycken