Semesteruthyrning ‘som AirBnB’ används som ‘pop

Semesteruthyrning ‘som AirBnB’ används som ‘pop

‘Den ursprungliga ideen om kort sikt låter var att hyra ut oanvända rum eller hus som var tomma eftersom ägarna var på semester själva, för några dagar i taget.

‘Vad vi nu ser i Oxford, liksom andra städer, är egenskaper som i huvudsak används som hotell eller pensionat, men utan någon av de regler och säkerhetskontroller som hotell och pensionat åtar sig.’

Air BnB sa att det inte hade blivit gjort bekant med några frågor av rådet och påpekade att det fanns ett antal kortfristiga låtleverantörer som arbetade i Oxford.

Företaget säger till skillnad från andra plattformar, använder Air BnB sofistikerade teknologier och ‘behavioral analysis sustems’ för att förhindra potentiellt besvärliga värdar eller Gå Ner ett Kilo I Veckan gäster att utnyttja Air Gå Ner I Vikt På En Vecka BnB.

I morse berättade Oxfords sexarbetare Charlotte Rose BBC Oxford att hon använde Air BnB för att underhålla kunder.

I januari mötte RBKC med Air BnB-företrädare för att diskutera frågorna relaterade till short term i huvudstaden, men utskottet accepterade att frågan inte var specifik för ett företag.

Det finns många platser där kort sikt kan bokas i Oxford, och Air BnB är bara en av många på en växande marknad.

En nattvistelse på anOxford Airbnblater denna månad kan sträcka sig från 15 till ett enkelt enkelrum till över 3000 för mer extravaganta omgivningar.

Tidigare rådets ledare Bob Price berättade för BBC: ‘Problemet med Air Bnb vet du inte vad de används för, vare sig det är bordel eller vanligtvis en stor fest av människor som Går Man Ner I Vikt kommer från några dagar och don’ Jag har ett stort intresse för det lokala området och bryr mig inte om grannarna.