Semesteruthyrning blir svårare för återförsäljare

Semesteruthyrning blir svårare för återförsäljare

Säsongsarbetare är lika mycket en del av semesterperioden som julkullar och färgade ljus. Men i år är återförsäljare och andra företag som är beroende av de anställda svårare att hitta den hjälp de behöver.

Efter år med stadigt ökande antal säsongsarbetare som det medför, ökar Amazon inte sin tillfälliga arbetskraft för första gången på rekord. På Walmart, näst största privata sektorns arbetsgivare, säljer detaljhandelskrigaren inte ens extra hjälp denna semestersäsong. Istället planerar den Går Man Ner I Vikt att göra förfogande genom att ge befintliga arbetstagare extra timmar till sin armé.

En del av anledningen är att det bara finns så många som söker arbete i år. Arbetslösheten sjönk Gå Ner I Vikt Snabbt Piller till en 16-årig låg på 4,2% i september, som anses vara ganska full sysselsättning av de flesta ekonomer. Arbetsmarknadsdepartementet uppskattar också att det finns 6,1 miljoner ofullständiga arbetstillfällen rikstäckande, enligt sin senaste läsning, nästan oförändrad från rekordnivån som nåddes tidigare i sommar. Mer än en av tio av de ofrivilliga arbetena är inom detaljhandeln. Kearney. Medan vissa kanske kan ge extra timmar till deras befintliga deltidsanställda, som Walmart Viktminskning Tabletter gör, det är inte alltid en enkel sak att göra.

Många deltidsarbetare har flera jobb för att få de timmar de behöver och de kan bara lägga till timmar på ett jobb på en tillfällig basis. Andra arbetar deltid eftersom det fungerar bäst för sin familjesituation. Antalet deltidsarbetare som föredrar heltidsarbete har fallit med nästan 250 000 personer under det senaste året, enligt arbetsavdelningen.

Vissa arbetsgivare som söker hjälp under de kommande helgdagarna måste söka paketet de erbjuder. United Parcel Service, som planerar att få samma 95 000 säsongsarbetare som de senaste två åren, erbjuder nu hyra bonusar som kan uppgå till en extra $ 200 per vecka, beroende på platsen.

något som vi började de senaste åren när ekonomin sparkade upp, säger Paul Tanguay, global chef för rekryteringsstrategi vid UPS. tycker det är en utmaning för alla att hitta de arbetare de behöver. Det kommer till en högre kostnad och en större konkurrenskraftig utmaning för att locka till talang. Hon sa att behovet av tillfälliga arbetare minskades efter att företaget fyllde 50 000 öppna positioner under ajobs i augusti.

För murer och murbruk återförsäljare är svårigheten att hitta extra hjälp på en dålig tid, eftersom ökad konkurrens från online rivaler gör finanserna så mycket stramare. Men behovet av att växla upp till jul går bort för dem som kämpar.

EvenToys R Us, som inlämnades för konkursskydd i förra månaden, tillkännagav några dagar senare att den letade efter att ha minst 13.000 tillfälliga arbetstagare på sina större marknader denna högsäsong. Den oroliga återförsäljaren har fått söka sina kompensationspaket för att inkludera helgbetalningsräntor under toppveckor, ytterligare rabatt på arbetstagare och speciella eftermiddagshändelser som partier för sina anställda, säger talsman Joe Contrino.