Semesterutgifterna förväntas stiga

Semesterutgifterna förväntas stiga

Semesterutgifterna förväntas öka i år, till stor del Gå Ner I Vikt Snabbt beroende på kalenderns lycka och fler shoppare är villiga att svepa sina kort, enligt olika prognoser.

Men stillastående löner är fortfarande viktiga på vissa hushåll, varningsföretaget PriceWaterhouseCoopers varnade Går Man Ner I Vikt i sin bedömning av den viktigaste inköpssäsongen.

National Retail Federation tidigare denna månad sa detaljhandeln i november och december, exklusive bilar, bensin och restauranger, kommer att klättra mellan 3,6 och 4 procent jämfört med förra året. Det skulle ge upp till Gå Ner I Vikt Snabbt Piller totala utgifter i intervallet 678,75 miljarder dollar till 682 miljarder dollar.

‘Även om det här året inte har varit perfekt, särskilt med de nyligen förödande orkanerna, tror vi att en längre shoppingperiod och starkt konsumentförtroende kommer att ge återförsäljare en stark semesterperiod.’

Jul faller 32 dagar efter Thanksgiving i år en dag senare än förra året och är på måndag i stället för söndag, vilket ger shoppare en extra helgdag för att få presenter under trädet.

Hyra under de senaste månaderna av året väntas falla. Retailförbundet förväntar sig att butikerna ska hyra mellan 500 000 och 550 000 tillfälliga arbetare under högsäsong, jämfört med förra årets 575 000.

PriceWaterhouseCoopers fann att en majoritet av konsumenterna 83 procent planerar att spendera så mycket eller mer denna semester som förra året, i genomsnitt $ 1,189 vardera. Men en ökning av utgifterna kommer främst att drivas av högre tjänstehushåll, eftersom många arbetstagare står inför liten eller ingen tillväxt i sina lönecheckar.

‘Sammantaget är det en ökning med 6 procent, främst driven av höginkomstkonsumenter som har sett inkomstvinster. De flesta andra konsumenter, samtidigt som de optimistiska, klarar av stagnerande löner, säger PriceWaterhouseCoopers.

‘Faktum är att vår undersökning visade att hushåll med inkomster mindre än 60 000 dollar minskar utgifterna för gåvor och underhållning, vilket bara ökar deras reseutgifter’ fortsatte företaget.

‘Detta mönster från våra undersökningsresultat av höginkomsthushåll som spenderar utgifter speglar bredare ekonomiska trender där höginkomstfamiljer har sett de största inkomstvinsterna, säger PwC. ‘Medan median hushållsinkomst träffade en 17 års rekord på 59 599 dollar, var ökande sysselsättning i stället för löneutveckling den bidragande faktorn.’