Semestertips för familjer med Alzheimer

Semestertips för familjer med Alzheimer

ST. LOUIS, MO (KTVI) För familjer som Viktminskning Tabletter lever med Alzheimer och andra demens kan semestern vara utmanande. Rutiner glöms och gäster som kommer och går kan bli förvirrande för alla. Stephanie Rohlfs Young med Alzheimerförbundet i St Louis delar några värdefulla doser och don-semestrar är en tid då familj och vänner ofta kommer ihop. Men för familjer som lever med Alzheimer och andra demens kan semestern vara utmanande. Ta ett djupt andetag. Med några planer och justerade förväntningar kan dina firanden fortfarande vara glada, minnesvärda tillfällen.

1. Bekanta andra med situationen:

Om personen är i de tidiga stadierna av Alzheimers släktingar och vänner kanske inte märker några förändringar. Men personen med demens kan ha problem med att följa samtal eller tenderar att upprepa sig själv. Familjen kan hjälpa till med kommunikation genom att vara tålmodig, inte avbryta eller korrigera, och ge personen tid att slutföra sina tankar.

Om personen befinner sig i mitten eller sena stadier av Alzheimer kan det finnas signifikanta förändringar i kognitiva förmågor sedan den sista gången en utvald vän eller släkting har besökt. Dessa förändringar kan vara svåra att acceptera. Se till att besökare förstår att förändringar i beteende och minne orsakas av sjukdomen och inte personen.

2. Ring ett möte för att diskutera kommande planer:

Bjud in familj och vänner på möte, eller om geografi är ett hinder, sätt upp ett telefonkonferenssamtal. Se till att alla förstår din omsorgssituation och har realistiska förväntningar om vad du kan göra. Var ärlig om några Viktminskning Tabletter begränsningar eller behov, till exempel att hålla en daglig rutin. Ge dig själv tillåtelse att bara göra vad du rimligen kan hantera:

Om du alltid bjudit in 15 till 20 personer till ditt hem, överväga att para det till några gäster för en enkel måltid. Låt andra bidra. Ha en potluck-middag eller be dem att vara värd i deras hem. Du kanske också vill överväga att bryta stora samlingar upp i mindre besök av två eller tre personer åt gången för att hålla personen med Alzheimer och Gå Ner I Vikt Snabbt dig själv från att bli överdriven.

Om kvällsförvirring och agitation är ett problem, överväga att byta semestermiddag till semesterpaket eller brunch. Om du håller firandet på natten, håll rummet väl upplyst och försök att undvika kända triggers. Din familjemedlem kan hitta tröst i att sjunga gamla semestrar eller titta på gamla fotoalbum. Det kan vara så enkelt att personen mäter en ingrediens eller handdekorationer till dig när du sätter upp dem. (Var försiktig med dekorationsval. Blinkande ljus kan förvirra eller skrämma en person med demens, och dekorationer som ser ut som mat kan misstas som ätbara.)

Att hålla sig till personens normala rutin kommer att bidra till att semestern blir störande eller förvirrande. Planera tid för raster och vila. Om någon frågar om presentidéer, föreslår saker som personen med demens behöver eller kan lätt njuta av. Idéerna inkluderar: ett identifieringsarmband (tillgängligt via MedicAlert + Alzheimer Association Safe Return), bekväma kläder, ljudband av favoritmusik, videor och fotoalbum.

9. Sätt respitvård på din önskelista. Om vänner eller familj frågar vad du vill ha en gåva, föreslå ett presentkort eller något som hjälper dig att ta hand om dig själv som du bryr dig om din älskade. Det kan vara en rengöring eller hushållsservice, ett erbjudande att tillhandahålla vårdhem eller något som ger dig lite vila och avkoppling.

10. När personen bor i en vårdanläggning. En semester är fortfarande en semester om det firades hemma eller på en vårdanläggning. Här är några sätt att fira tillsammans:

Överväg att gå med på din älskade i alla planerade semesteraktiviteter. Ta med en favorit semester mat att dela. Sjung semesterlåtar och fråga om andra invånare kan gå med. Läs en favoritferie eller dikta högt.

Före och under semesterperioden tillhandahåller Alzheimersföreningen 24 timmar om dygnet support och vägledning för att navigera på semestern med Alzheimers genom sin 24/7 hjälplinje, 800 272 3900.