semestertåg och mer

semestertåg och mer

Skådespelet är ett tillfälle att stödja lokala matbanker. Under de senaste 17 åren har arrangörerna samlat in mer än 67 000 kilo obehaglig Gå Ner I Vikt Snabbt mat före och under evenemanget.

‘Våra medlemmar är alltid glada vid denna tid på året,’ säger Wendy Watt, förvaltare av föreningen.

Eftersom lastbilarna inte kan sluta uppmuntras människor att släppa sina donationer på platser längs den rutt som har utsetts för att samla in matvaror. Den uppsamlade maten delas mellan matbanker i regionen.

Konvojen börjar vid Ogden Point. Lastbilerna leds av en polis eskort med varierad hastighet men inte så långsam som en parade. I vissa områden kommer konvojen att minska sin hastighet: längs Dallas Road, genom Oak Bay Village och downtown Victoria, bakom Victoria General Hospital (för att lyfta sprit av patienter i alla åldrar) och vid korsningen av Veterans Memorial Parkway och Goldstream Road. Rutten tar lastbilarna till Western Speedway, där de kommer att mötas av Santa som kommer in i en dekorerad lastbil.

Inträde på Speedway är genom Gå Ner I Vikt Snabbt Piller donation av en obestridlig mat eller kontant. Kaffe, varm choklad och korv kommer att finnas tillgängliga genom donation.

Båtskyttar döljer skrov för ett flytande helgdagsspel

Vackert dekorerade segelbåtar, motorbåtar och till och med stå upp paddleboards kommer att delta i Royal Victoria Yacht Clubs årliga Sea of ​​Light Lighted Ship Parade på fredag, utanför stranden av Oak Bay och Saanich.

Det här är det 10: e året för evenemanget, där ägare till fartyg av alla former och storlekar däckar sina skrov med ljus och dårskap. Skådespelet är en visuell fest för familjer under semesterperioden. vid Gyro Park i Cadboro Bay.

Bo för en brasa på Willows Beach och varm choklad på både Cadboro Bay och Oak Bay platser. Intäkter från evenemanget gynnar Kiwanis Club of Oak Bay och Frälsningsarmén. Forest Discovery Center i Duncan för 14 nätter över tre helger, från fredag.

Passagerarna tar en tur på ett dekorerat 1910-samson-ånglokomotiv, eftersom det kramar runt i centrum av 40 hektar stor egendom, som passerar en förtrollad skog av Douglas-granar, med brinnande ljus och dekorerade arvbyggnader på plats. Tåget rymmer upp till 85 passagerare i taget och går längs ett 2,5 kilometer långt smal spår (914 mm) spår.

Längs vägen kan besökare se ett Gå Ner I Vikt Snabbt tidigt prefabricerat skolhus, ett fungerande vattenhjul och en sågverk, och korsa över Somenos Lake på en träbock.

Biljetter är $ 10 för vuxna, $ 8 för barn (tre till 12 år) och gratis för barn två och under. Fredag ​​till söndag i mitten, 2892 Drinkwater Rd. (utanför Trans Canada Highway).

Den upprepar dec 9 till 11 och 16 till 23 december. Köp biljetter i förväg för att undvika uppspelningar.

Beach fairies sprinkle art i Oceanside

Letar du efter en unik konst för ditt hem? Ta din familj beachcombing på stränderna i Vancouver Islands Oceanside-regionen under de närmaste veckorna.

Tidvattenskatter Vancouver Island är en scavenger-jakt på mer än 300 handgjorda glasblåstrade floats och hundratals andra dekorativa glasvardjur, inklusive sjöstjärna, havshästar, sanddollar och kammusslor.

Frivilliga stranden feer har varit upptagen med att sprida de färgstarka glasartbitarna på Parksville Beach i centrala Parksville och Sunny Beach i Bowser. Arrangörer hoppas kunna expandera initiativet så långt som Nanoose Bay och Deep Bay i framtida år.

Älvorna går ut tidigt de flesta morgnar att slumpmässigt placera några flottor på de två stränderna ovanför högvatten linjen. Konstbitarna är inte gömda på privat egendom eller i områden som är utsedda för miljömässigt känsliga.

Några av flottorna kommer att ha en röd stjärna på dem. Dessa kan tas till Parksville Visitor Center eller Fyr Dollar och Gift Shop i Bowser för ett pris, ett äkthetsintyg och information om artisten som skapade flottören. Sökare av flottörer utan stjärnor kommer också att komma in för att vinna priser donerade av lokala handlare.

Målet med initiativet är att visa ut Vancouver Island-glasartister, inklusive en i Victoria, och öka turismen under lågsäsong.

Evenemanget är gratis. Det går fram till mars på Parksville Beach, downtown Parksville och Sunny Beach i Bowser.

Roligt med papper eller ekorrar

I helgen erbjuder CRD Parks både inomhus och utomhusaktiviteter i Saanich för familjer som söker något kul att göra.