Semesterresor

Semesterresor

Tänk innan du kör. Leon James, professor i psykologi vid University of Hawaii och en expert på förarpsykologi, påminner oss om att motorvägarna är ett samhälle. Så mycket som vi kanske vill tänka är vi isolerade i våra stål- och glasbubblor är körning verkligen en social interaktion utan ord. För att förstå semester körförhållanden, tänk på hur människor agerar utanför sina bilar i denna tid på året. Många är oroliga, upptagna, skyndade, distraherade och alla de sinnesstämningar som gör dem lätt agiterade och mindre försiktiga. På vägen innebär det att alla ska vara mer vaksamma än vanligt, ge människor mer avstånd och förlåt när någon gör något utslag eller frånvarande. Undvik konfrontationer, och försök att inte låta andra förare ta dig ur den fina semesterzonen.

Lätt ner på vägen. Tänk på att du ska köra som en chore. Tänk på att du ska vara en del av semestern. Istället för Viktminskning Tabletter att du blir snäll från att tro att du förlorar semester, Gå Ner ett Kilo I Veckan försök hitta vägar för att njuta av den tid du spenderar körning. Det kan vara att spela favoritferie musik eller preinspelad semester ‘pratar böcker’, sjunger semesterbarn eller chattar med passagerare som om de sitter på soffan hemma.

Bär utrustning för vägarna. Om du reser i dåligt väder eller i snöland, förbered dig på problem genom att packa fläckar, filtar, en första hjälpen kit, ficklampa, vatten och snacks. Det är användbart att ha en spade för att gräva ut hjulen om du fastnar och en väska med kattskräp att hälla under hjulen för traktion. Kom också ihåg att packa telefonen för nödsituationer, men var försiktig med att använda den samtidigt kör i semestertrafik eller dåligt väder.

Packa däckkedjor om du går in i snön och överväga att sätta på dem innan du lämnar hem.

Kör ansvarigt. När du väl är på väg, kör långsamt och försiktigt. Det är årstiden när man gör listor kan springa länge och vi har alla platser där vi hellre skulle vara än på vägen, men en defensiv Går Man Ner I Vikt tillvägagångssätt lönar sig på lång sikt.

Tänk dig inte på dina fysiska och juridiska gränser och de potentiella farorna med berusad körning.