Semesterresor med husdjur är värt besväret

Semesterresor med husdjur är värt besväret

Den 28 oktober 2011, foto som tillhandahålls av The Jet Set Pets visar Kelly E. Carter, grundare av The Jet Set Pets, som poserar med sin longhair Chihuahua, Lucy, vid Ritz Carlton, Laguna Niguel i Dana Point, Kalifornien. Människor under helgdagar är tuffa: Långa linjer, folkmassor överallt, extrapåsar full av presenter. Kasta ett husdjur i blandningen, och det är ett recept på katastrof. ‘Vissa hundar gillar inte att resa, vissa älskar det,’ sa hon. ‘Du måste känna ditt husdjur.’ (AP Photo / The Jet Set Pets, Regina DiMartino)

Den 28 oktober 2011, foto som tillhandahålls av The Jet Set Pets visar Kelly E. Carter, grundare av The Jet Set Pets, som poserar med sin longhair Chihuahua, Lucy, vid Ritz Carlton, Laguna Niguel i Dana Point, Kalifornien. Människor under helgdagar är tuffa: Långa linjer, folkmassor överallt, extrapåsar full av presenter. Kasta ett husdjur i blandningen, och det är ett recept på katastrof. ‘Vissa hundar gillar inte att resa, vissa älskar det,’ sa hon. ‘Du måste känna ditt husdjur.’ (AP Photo / The Jet Set Pets, Regina DiMartino)

LOS ANGELES Resor för människor under helgdagar är tufft nog: Långa linjer, folkmassor överallt, extrapåsar full av presenter. Kasta ett husdjur i blandningen, och det är ett recept på katastrof.

‘Varje resa var bättre när Chula kunde vara med oss,’ sa hon om sin Shetlands sheepdog. ‘Hon var så upphetsad, jag kunde föreställa mig hennes hunds ögonkast av världen. Department of Transportation uppskattar mer än 2 miljoner husdjur och andra djur transporteras med flyg varje år. Husdjur är inte tillåtna på Amtrak-tåg, Greyhound bussar eller kryssningslinjer, men de kan gå på många regionala tåg-, buss- och båtlinjer.

Flertalet av fyra bebådiga passagerare är hundar, men vissa flygbolag tillåter kaniner, fåglar och andra små djur. Experter säger att innan ett husdjur ingår i reseplaner, överväga om det skulle tycka om upplevelsen.

‘Vissa hundar gillar inte att resa, vissa älskar det’, säger Kelly E. Carter, sällskapsdjurresenären för AOLs Paw Nation och en Chihuahua-ägare. ‘Du måste känna ditt husdjur.’

Caroline Golons två persiska katter Går Man Ner I Vikt ‘är inte stora fans av bilresor’ det enda sättet att de kan resa eftersom deras ras är förbjuden av många flygbolag så att de inte går på resor. Golon sa när de reser, stannar familjen på husdjursvänliga hotell i stället för att köra nonstop.

‘Stoppning över natten ger dem chansen att använda kullkorgen på fritiden och äta och dricka bekvämt’, säger Golon, grundaren av High Paw Media. Gå Ner ett Kilo I Veckan Det bästa sättet att undvika att vara nervös är att förbereda dig och ditt husdjur före tid och tänk igenom så många händelser som möjligt. ‘

För stödberättigade katter och hundar har flygbolagen storlekskrav för husdjur i stugan, så ett litet husdjur måste passa in i en bärare som kan stuvas under sitt säte och större måste kontrolleras. Långa hunden väger 30 pund , så 9 år gammal Chula måste flyga i frakt.

Under semestern, när flygplanen är fylligare och linjerna är längre, förbjuder vissa flygbolag husdjur i frakt, liksom när värmen eller kyla är intensiv. Vissa raser kan aldrig flyga på några flygbolag, inklusive de som anses ha mobbningskarakteristika, som gropstjurar, och snubblar djur som shih tzus eller persiska katter på grund av potentiella andningsproblem.

Djur som reser på Amtrak, Greyhound eller kryssningar får en biljett att rida genom sina roller som service djur. Enligt lagen om amerikaner med funktionshinder måste utbildade hjälpredjur som guidehundar eller signalhundar tillåtas.

Husdjursboende på flygplatser skiljer sig, men varje flygplats har djurrelaterade områden. Några är lätta att hitta San Francisco s har paw utskrifter på golvet som leder till dem och de flesta eller alla områden är placerade utanför säkerhetscheckpunkter. Federal riktlinjer för transport kräver att djur tas bort från bärare, så husdjur ska vara collared och kopplade speciellt katter . Djurbärare är inte X rayed, men ägarens händer kan torkas för kemisk provning.

Krångel med att resa är bara hälften över en gång planet landar. Carter, som en gång avbröt en resa där hon och hennes hund hoppades på att försöka ett nytt hotell i norra Kalifornien, berättade hur hotellet formulerade sin husdjurspolicy online: ‘Vi är rökfria och djurfria’.

‘Min Gud, är husdjur betraktas som mördare, som rök? Det är ett tecken folk vill inte vara runt husdjur,’ sa hon.

Lisa Porter, VD Går Man Ner I Vikt för en webbplats som listar husdjursvänliga ställen att bo och aktiviteter runt om i landet, sa att fler företag är catering till kunder med ett husdjur i släp än någonsin tidigare. Till exempel har vingårdar och vingårdar öppnat sina turer till husdjur, och så många som 90 procent av hotellen i vissa städer är husdjursvänliga, sa hon.

De flesta femstjärniga hotell har boende och förmåner för välskötta husdjur, och även de flesta rabatterade hotell, inklusive Red Roof Inns, Motel 6 och Extended Stay America, är husdjursvänliga. Andra hotell har viktbegränsningar på djur. Vissa tar ut en nattavgift för djur, vissa har städavgifter och vissa tar ut endast om det är skada.

I Frankrike, där Long och Chula spenderar fyra månader varje år, tar så många människor sina hundar till restauranger som det finns en ‘underbordskultur på gång’, sa hon. Den franska gästfriheten för hundar stannar vid museer, men: ‘De franska prisar sina hundar, men de prissätter sitt konstarbete ännu mer’, sa hon.

Chula har varit en så bra resa kompis som hon inspirerade Long’s bok, som är en travelog skrivna från en hunds synvinkel. Långt sagt att ha Chula runt betyder aldrig att vara ensam delvis på grund av alla människor som slutar att beundra hunden.