Semesterresor knepigt över Midwest

Semesterresor knepigt över Midwest

LIMA Om du har resplaner för julafton eller försöker sluta handla var medveten om att en vinterstorm skulle kunna göra resan med flyg eller land lite besvär.

AAA räknar med att en rekord på 107,3 ​​miljoner amerikaner, inklusive nästan 4,5 miljoner Ohioans, kommer att resa 50 miles eller mer hemifrån mellan idag och 1 januari.

AccuWeather rapporterar att som tusentals tar på vägarna eller förbereder sig för att flyga till sina destinationer, kommer vinterstormar att vara på prowl i centrala och östra USA genom julmorgon.

De säger att det inte finns några starka stormar, det kommer att finnas områden med regn, is och snö som påverkar tungt befolkade områden och populära resvägar.

National Weather Service förväntar sig mycket kall luft för att komma in på bilden på juldagen med några snöackumuleringar möjliga i helgen till början av nästa vecka.

Höga temperaturer förväntas endast hos tonåringarna och låga temperaturer i enkelsiffrorna, vilket eventuellt faller under noll i vissa områden. Vindstörningar förväntas vara under Gå Ner ett Kilo I Veckan noll Går Man Ner I Vikt ibland.

Vädret faller så lågt som det är potentiellt prognostiserat, det är definitivt en måttlig oro, sade Tom Berger, Allen County Emergency Management Agency Director.

Berger uppmanar också de som planerar att resa runt julhelgen för att förbereda en överlevnadskit i händelse av en uppdelning.

Folk går ut i helgen, vi berättar alltid för folk att se till att de har bra vindrutetorkare på sitt fordon. Se till att vindrutespolarbehållaren är full och titta på utsidan av bilen och se till att dina däck är bra och när du går ut på vägen, att fönstren är tydliga och synliga, ingen is eller snö på fönstren som skulle påverkar din synlighet. Inuti bilen rekommenderar vi alltid att folk packar en extra filt, billaddare till din mobiltelefon, kanske några extra matvaror, lite kattskräp eller lite torrt sopa, så om du glider av vägen kan du använda det för att ge dig lite traktion, sade Berger.

Berger rekommenderar också att sakta ner när trafikförhållandena försämras.

AccuWeather rapporterar att om du reser med flyg, förväntar du eventuella förseningar på grund av avisningsoperationer Går Man Ner I Vikt i hela mitten av väst, inklusive I 75-korridoren.

En annan storm kommer att medföra snö till mellanatlanten och New England-områdena söndagskväll till juledag.