Semesterresor kaos framåt efter Atlanta flygplatsen utbrott

Semesterresor kaos framåt efter Atlanta flygplatsen utbrott

Medan kraften har återställts till den världs mest trafikerade flygplatsen, kommer reseörsen att dröja i dagar.

Tusentals människor var strandsatta måndagsmorgon på Hartsfield Jackson Atlanta International Airport, där mer än 1000 flygningar var jordade några dagar före julaftonets början.

Alla utgående flygningar och ankommande flygplan hölls på marken vid utgångspunkten. Internationella flygningar avleddes, sade tjänstemän.

Delta Air Lines, med sin största navdrift i Atlanta, kommer att drabbas hårdast.

Robert Mann, en luftfartskonsult och före detta American Airlines-verkställande direktör, sa att det troligen kommer att vara tisdag innan Delta-verksamheten i Atlanta återgår till normala och för passagerare kan vara större delen av veckan eftersom det finns många öppna platser på andra flygningar under den senaste veckan innan Jul.

En del goda nyheter, enligt Mann: Delta har mer reservplan och tillgängliga besättningar i Atlanta än någon annanstans, vilket kommer att hjälpa till att återhämta sig.

Delta-kunder som flyger till eller från Atlanta kan också göra en engångsändring till reseplaner utan att göra en förändringsavgift om 200 USD. Flygbolaget uppmuntrade även resenärer att inte hämta sina påsar måndag på grund av förväntad trafikstockning på flygplatsen.

Men när flygningar i Atlanta grundades mest under en dag förra våren tog det Delta i fem dagar och cirka 4000 avbrutna flygningar innan den återhämtades helt.

Precis som på söndagsavbrott slog den aprilstormen Delta största hub i en upptagen resa när det var många tomma platser för att rymma kunder från avbokade flygningar. Vid den tiden hade VD Ed Bastian lovat Delta att göra förbättringar av sitt system för schemaläggning och spårning av flygplanpersonal för att återhämta sig snabbare från störningar.

Andra flygbolag har också avbokat flyg för resten av söndagen. American Airlines avbröt 24 avgångar och lika många ankomster, sade talesman Ross Feinstein. Flygbolaget dirigerade också tre plan som gick till Atlanta när utbrottet slog till, och skickade dem istället till Dallas, Nashville och tillbaka till Philadelphia.

Atlanta stad erbjuder transport till Georgia Convention Center på söndag för resenärer som behöver ett ställe att bo.

Delta passagerare Emilia Duca, 32, var på väg till Wisconsin från Bogotá, Colombia, när hon fastnade i Atlanta. Hon sa att polisen gjorde att passagerare som fanns i bagageansökningsområdet flyttade till en högre våning. Hon sa att restauranger och butiker stängdes. Varuautomater var ute.

många människor anländer, och ingen går ut. Ingen säger något officiellt. Vi har fastnat här, sa hon. en mardröm. till mardrömmen är vad vissa passagerare sa var brist på information från flygplatsens tjänstemän och hjälp från första respondenter att få handikappade och äldre via flygplatsen utan att använda rulltrappor och hissar.

hade dessa äldre människor, handikappade personer uppförda i rullstolar, sade strandad passagerare Rutia Curry. människor var hjälplösa, de kan komma nerför trappan. Det var bara en mardröm. James Beatty sa att det inte fanns någon riktig metod för evakuering.

menar att det fanns 40 eller 50 personer per terminalområdet som var begränsad till rullstolar och vissa som inte kunde komma igenom flygplatsen mycket bra, några av dem kunde faktiskt inte gå och det fanns ingen plan alls för att få dem ut härifrån utan någon kraft. sade passagerarna de som använde rullstolar nerför trappor.

FAA sade att det skulle bemanna flygplatskontrolltornet hela natten så att det kan hantera flyg när de återupptas. Gå Ner ett Kilo I Veckan FAA sade att tornet skulle kunna fungera normalt men flygningar påverkades eftersom flygutrustning i terminalerna inte fungerade.

Enligt ett uttalande från Georgia Power anser verktyget att en utrustningsutrustning i en underjordisk elektrisk anläggning kan ha misslyckats och orsakat elden. Elden var bredvid utrustning för ett backup-system vilket medför att det Viktminskning Tabletter också skulle misslyckas.

personal eller passagerare var i fara när som helst, uttalandet sade.

Inga områden utanför flygplatsen påverkades av strömförlusten. Verktyget sade att det finns överflödiga system för att säkerställa strömförsörjningen till flygplatsen och att sådana avbrott i flygplatsen är mycket sällsynta. var tillräckligt för att trösta Jeff Smith, 46, i Pittsburgh, som slutade fast i ett plan på asfalten i tre timmar efter det landade.

är den värsta erfarenheten jag någonsin haft på en flygplats, sa han.

Sara Melillo, som reser till Pittsburgh från Kenya, där hon bor tillsammans med sin man Greg Presto, tillbringade jul med sin familj, fastnade på tarmacen i sex timmar. Paret hade gjort stopp i Nairobi och Amsterdam och landade strax efter att lamporna gick ut i Atlanta.

Hon sa att piloten hade mycket information för resenärerna men planet hade luftkonditionering och skötare erbjuds vatten och juice några gånger. Hon beskrev Delta-terminalen som kaos med inte tillräckligt med kundservice för hundratals människor som försökte hitta ett flyg till deras nästa destination och en plats att sova för natten.

Med hennes nya boardingkort handskriven och hennes väskor fastnade fortfarande på ett plan var Melillo hoppfull att hon och hennes man skulle kunna få en flygning på morgonen till Pittsburgh, sa hon som hon väntade på en Uber att ta dem till ett hotell .

Flygare arbetade med att fördela flaskvatten och Dunkin Donuts gav ut munkar.

Officer Lisa Bender från Atlanta Police Department sade att officerarna var på flygplatsen för att hjälpa till med folkmassan kontroll och hantera trafik runt flygplatsen.

Vid Southwest Airlines, cirka 70 Atlanta avgångar av 120 planerade till söndag avbröts, sade ett flygbolag talesman i ett mail. United Airlines och JetBlue Airways var bland flygbolag som rapporterade förseningar eller avbokningar.

American Airlines rapporterade bara en handfull avflyttningar och avbokningar eftersom transportören inte använder Atlanta som nav, flygbolags Gå Ner I Vikt Snabbt taleskvinna Alexis Aran Coello.