Semesterresor förväntas stiga trots olika synpunkter på ekonomin

Semesterresor förväntas stiga trots olika synpunkter på ekonomin

De som inte längre får arbetslöshet räknas inte längre, och de som arbetar gör mindre än de var tidigare, sade Rick Roach på The Oakland Press Facebook-sida.

Vissa vann reser denna semester. Vissa planerar att resa, men kommer inte nödvändigtvis att göra andra stora inköp.

AAA förutser 85,7 miljoner människor, eller 93 procent av alla resenärer, att köra till sina semestermål, en ökning med 3,2 procent jämfört med förra året. Ytterligare 2,75 miljoner människor förväntas flyga, ett hopp om Går Man Ner I Vikt 2,8 procent jämfört med förra året.

Människor förväntas resa vidare i år än sist och spendera mer.

Medelavståndet för alla semesterresenärer beräknas vara 1 052 mil, en ökning med 33 procent jämfört med förra året. Medianutgifterna förväntas bli $ 694 för resenärer, en ökning med 3,5 procent jämfört med förra året.

Hotellpriserna är högre i år med cirka 5 procent, upp till $ 125 per natt från $ 119 under semestern för ett år sedan på AAA tre diamantboende, enligt AAA. Den genomsnittliga kostnaden på Går Man Ner I Vikt ett hotell med två diamanter beräknas bli $ 88 per natt.

Genomsnittliga biluthyrningspriser förväntas förbli oförändrade denna högsäsong på $ 50 per dag.

Mer semesterresor

Det finns flera anledningar till varför människor kan resa mer under denna säsong.

Gaspriserna i Michigan, om än något högre än genomsnittet för en gallon gas för ett år sedan, är fortfarande betydligt lägre än toppen på 4 429 i maj 2011. Genomsnittspriset för en gallon blyfri gas från onsdagen den 7 december, var $ 2.165, upp lite från förra året $ 1,817 genomsnittet.

De genomsnittliga flygpriserna förväntas också bli lägre, men för att få de biljettpriserna borde man redan ha bokat. Flygpriserna toppar under semestern, enligt resor webbplatser som spårar priser på en daglig basis.

Ändå har de genomsnittliga flygpriserna nationellt och för resenärer som flyger från Detroit fortsatt att falla sedan en topp i tredje kvartalet 2014.

Genomsnittliga biljettpriser från Detroit har sjunkit från $ 436,75 till 373,47, enligt Bureau of Transportation Statistics.

Men genomsnittliga priser från Detroit är fortfarande högre än medeltalet. Nationellt var den genomsnittliga Går Man Ner I Vikt avgångspriset 396,37 kronor 2014 och sjönk till 352,52 efter andra kvartalet i år.

Det är också sannolikt att kalendern kör en del av resan denna högsäsong.

Både jul och nyårsdagen faller på söndag i år och lämnar helgen före varje för att människor ska resa till destinationer om de väljer. Men de flesta kommer att vara till sina destinationer före julafton eller nyårsafton.

Erica Donerson, mediaförvaltare för Detroit Metropolitan Airport, sade att statens största flygplats inte har exakta nummer på semesterresor, men att flygplatsen förväntar sig att vara busier i år än sist.