En mycket mångsidig semester

En mycket mångsidig semester

När du planerar årets semestermeny, överväga att bygga måltider runt en mångsidig huvudrätt som du kan klä upp eller ner och sedan integrera i enkla överblivna rätter. En skinka är en perfekt lösning eftersom den fungerar lika bra som mitten av en elegant måltid eller som smarta glidare för att servera med chutney eller varm senap.

Utöver mångsidiga ingredienser beror en vinnande semestermeny på korrekt förberedelse, och det är därför som kokkärlens kvalitet är avgörande. Ett alternativ som Anolon Gourmet Cookware är konstruerat för överlägsen prestanda som kan hjälpa till med att ge glädje till matlagning och har tunga paneler och komfortgrepp handtag för säker och säker lyftning och hävstångseffekt. Den estetiskt tilltalande köksredskapets högkvalitativa, nonstick-yta ger varaktig hållbarhet, enkel matfrisättning och är enkelt att städa upp perfekt för den travla semesterperioden.

11 12 pund skaft halvben i kokt hamlarge Anolon rostpanna 4 koppar cola, delad 2 koppar apelsinjuice, delad 1/2 kopp mörkt brunt socker 1/4 kopp Dijon senap

Värm ugnen till 350 F.

Trima huden och överskottsfett av skinka. Med skarp kniv gör du skinka överallt i diamantmönster. Placera skinka i rostpanna och häll sedan 1 kopp cola och 1 kopp apelsinjuice över den. Täckpanna med aluminiumfolie och grillat 1 timme och 15 minuter.

Medan skinkor, i medelstora kastrull, kombinerar resterande cola, apelsinjuice, brunt socker och Dijon senap. Låt blandningen koka över medium hög värme och koka ca 45 48 minuter, tills den minskas till 1 kopp och blandningen är något sirapsig.

Efter skinka 1 timme och 15 minuter avlägsna du folien och basta med glasyr. Fortsätt rosta och skinka skinka varje 15 minuter med glasyr tills den är blank och snabbläs termometer införd i tjockaste delregistren 145 F, ca 1 timme och 15 30 minuter längre. Ta av från ugnen och låt vila 15 20 minuter före skivning.

Skinka det upp (eller ner)

Skinka är ett idealiskt semesterprotein eftersom du kan betjäna det som en maträtt eller som en del av en mer avslappnad måltid och ändå uppnå bra resultat på något sätt. Få det bästa av denna semester favorit med dessa tips:

Var noga med att få en skinka tillräckligt stor för rester.

Landskinka och Cheddar på kex

2 koppar all purpose flour1 1/2 teskedar bakpulver 1 tesked grovmalet svartpeppar 1/4 tsk bakpulver 1 tesked salt8 matskedar kyld osaltat smör, skuren i små bitar 3/4 kopp låg fetthalt kärnmjölk, plus 2 matskedarAnolon large nonstick bakplåt1 stor äggula, slagen12 ounces hamskinka, skivad skivad 6 skivor (ca 6 ounces) skarp cheddarost

För att göra chutney: värmeolja i stekpanna över medelvärme. Lägg till lök och ingefära; koka, rör om ibland tills det är något mjukat, 3 4 minuter.

Tillsätt currypulver och kanel; koka, omrör, 30 sekunder. Rör om rinnor och koka tills det är något mjukat, 2 minuter.

Tillsätt vatten och ättika och laga koka tills lökar klumpa lite, ca 3 minuter.

Rör i socker och laga 1 minut.

Avlägsnas från värme och låt svalna i 10 minuter. Rör i gelé, senap och salt; kyla tills det är klart att servera.

Att göra kex: Värm ugnen till 425 F.

I stor skål, kombinera mjöl, bakpulver, peppar, natron och salt. Använda konditorblandare, skär smör till mjölblandning tills den liknar grova smulor. Rör in kärnmjölk tills blandningen är fuktad.

I skål, ät degen 3 4 gånger för att sätta ihop. Tryck degen i skivan och sätt i plastfolie; kyl i 20 30 minuter. På lättmjölkad yta rullar degen till 1/2 tum tjocklek. Använd 2 tums räfflad kexskärare, starta på utsidan av deg och skär ut kakor och sätt på bakplåten. Tryck försiktigt på degskrapar och rulla igen till 1/2 tum tjocklek. Upprepa för att skära ut 24 kakor totalt. Borsta kakor med äggulor.

Baka kakor i mitten av ugnen tills puffed och toppar är guldbruna. Avlägsna från ugnen och kyla 15 minuter.

Dela kakor i hälften och lägg åt sidan. Lägg skinskivor på skärbräda i ett lager. Använd 2 tums räfflad kexskärare, stansa ut 24 skinkrör och placera vardera på bottenhalvdelen av kex. Lägg ostskivor på skärbräda och stryk ut 24 cirklar för att placera varje på toppen av skinka. Sked chutney jämnt på toppen av varje kex och ersätt sedan den övre halvan av varje kex.