En man på bummeln

En man på bummeln

‘Jag vill åka till staden.’

Vi åkte till staden.

Vi gick till staden fem dagar före jul, tillsammans med till synes alla andra organiska livsformer som utvecklades för att andas syre i universum, att gawk i Macy s fönster, fönstren längs 5th Avenue, trädet i Rock Center och det familj på 9 från San Antonio väntar i linje vid TKTS-båsen i Times Square och hoppas kunna göra halv pris på biljetter för att se The Lion King. Återigen. Klagande av det otroligt fria 45 graders väder hela tiden.

Den enda koncessionen jag krävde i gengäld för att gå med var dock att vi lämnar huset tidigt. Hur tidigt?

‘Jag kan inte tro det är inte ens 5 och jag står utanför väntar på en buss. Du är galen!’

‘Jag säger att om vi väntade till 6 skulle Park n Ride redan fyllas och vi måste driva igenom Lincoln Tunneln. Och vid 6 am kommer Lincoln Tunnel att ha en timmes lång linje vid vägtullarna, minimum. Därefter måste vi hitta parkering på 30 dollar i timmen i Midtown Manhattan, en nära omöjlighet denna tid på året. ‘

‘Varför väntade vi inte till efter rusningstid att komma in?’

‘För att vi kommer att lämna staden under rusning, fångas i samma trafik går tillbaka. Och vi har kanske inte ens funnit parkering då. Lita på mig, det här är bättre. ‘

Så onsdag morgon gick vårt larm ut klockan 3:30, vi drog upp, kaffe upp och träffade vägen. En timme senare drog vi in ​​i norra Bergen Park n Ride som redan var halvfull och fick i slutet av linje för att ta 5: 5-bussen in i staden. NewWifey ™ hade ritat ut kursen hon ville gå och började med Barney s på Madison Avenue på 60th Street på östra sidan. Så vi gjorde rulltrappor och korridorer och trappor och fler trappor tills vi kom till Times Square, där vi hoppade på ett R-tåg. R har ett stopp 59 och Lex, ett kvarter från vår utgångspunkt. Spel på!

Klockan 6 på pricken gick vi av R och trampade trappan till gatunivå. Ett block västerut, sedan ett kvarter norrut, och vi var på Barney s.

Där var det första vi såg våldtäkt.

Barney s windows var AWESOME, höjdpunkten på min morgon. Allvarligt, Google dem.

Men, ja. Moln våldtäkt (Även om hon ser på hennes ansikte, är jag inte säker på att det var våldtäkt. Kanske METOOANDILIKEDIT.)

Här är hela 9 sekunders animerade sekvensen, btw. Se till att barnen är ute av rummet.

Det var allt på en plugg, btw. Du kan lukta ozonet från Jersey.

Jag gillade den här. Vem visste att NY Philharmonic hade sitt eget fönster?

Till sist träffar vi Rockefeller Center och trädet. Jag försökte ta en bild, men NewWifey ™ s hattfoto bombade mig.

Jag sparkade henne ur vägen, men hon sparkade mig tillbaka. Hård. När jag ljög där amma min shin tog jag ett skott från marknivå.

Det gick inte att få trädet centrerat eftersom det var en stor piedestal där. Jag ansåg att knacka ner det, men det fanns väldigt väpnade säkerhetsbesök överallt. Gud, det var så mycket bättre innan dessa dumma terrorister förstörde det för oss, goda folk.

Jag måste säga, som imponerande som trädet var, synen av det upplyst under dagslys är ganska nedslående.

Så jag lade till bröst.

Där går vi. Bröst gör allt bättre.

BTW, om du någonsin kommer dit själv, riva din blick bort från den gigantiska floran och rotera 180 grader. Du ser detta:

Portarna finns där för att människor inte ska bära slipsar. Men vi kom omkring dem och smutsade sin trottoar med våra vanliga skor ändå så att vi kunde titta på deras av någon anledning Snow White och 7 Dwarves film hyllning. Till jul.