En maitre chocolatier talar

En maitre chocolatier talar

Tänk dig att hela din värld är fylld med rik, delikat choklad att choklad verkligen är din karriär. Dina dagar är förknippade med ädelbönsforskningen och vetenskapen, medan ditt sinne och fantasi svävar med läckra idéer och modiga nya koncept.

Det är en värld av Ann Czaja, en infödd i Alexandria, Virginia, och en konfekt- och chokladexpert en maitrechocolatier med Lindt Sprungli, producenter av premiumchoklad. Czaja, som håller sin trimfigur och allt som chokladprovning under kontroll med ett strikt regement av bra gammaldags träning, var i stan för att nyligen visa hur man gör en perfekt chokladbark, pratar om sitt arbete och hur exakt hon landade sitt drömjobb .

Var hon alltid inblandad i chokladbiz? ‘Egentligen var min första karriär inom medicinområdet. Jag gick senare in i restaurang- och restaurangbranschen innan jag kom in i ett traditionellt lärlingsprogram för att studera bakverk och choklad. Jag flyttade till Zürich, Schweiz där jag lärde mig att bli licensierad konditor / chocolatier. Jag var 37 år då. ‘

Finns det i chokladbiz all kul och spel? ‘Människor behöver förstå detta är inte ett glamoröst jobb!’ sade skratta Czaja. ‘Och för att vara ärlig, skämmer jag med Food Network för det här eftersom de olika matutställningarna tenderar att glamorera denna bransch utan att verkligen gå in i hur hård det kan vara de långa timmarna och se till att det du hjälper till att producera är perfekt.’ Ett exempel är Lindts pumpkinskryddkakoritrigel, smaken är en perfekt balans mellan pumpa, kryddor och slät choklad utan överdrivet känsla av smak. Subtil och perfekt ‘och ändå tog det ett år med testning och retesting innan vi hittade rätt formel.’

Det är en tuff industri och ett mycket allvarligt företag, men en Czaja älskar. ‘Jag’ är mycket passionerad om det här arbetet, varje dag hittar jag något att se fram emot. Min karriär är i choklad! Jag är inspirerad av vardagliga saker och jag gillar verkligen vad jag gör. ‘