En magisk musikalisk för semestern

En magisk musikalisk för semestern

Foto av Rob Strong

Dani Westhead och David Bryant Johnson som Ariel och Prince Eric i Northern Stage Little Mermaid. Årets årstidsproduktion valde Northern Stage ‘The Little Mermaid’, Disney-musiken om den unga Ariel som drömmar om världen över havet och ger upp sin röst för att hitta kärlek. För Tchad Larabee, som riktar sig, syftar produktionen till att utforska Ariel som omfamnar ett fylligare liv.

‘Vi vill ha det här är en historia om en tjej som är i strävan efter ett liv som är större än hon kan tänka sig, mer än att bara gå efter den vackra prinsen’, sa han mellan repetitionerna.

‘Det är viktigt för våra yngre publik att ha dessa väldigt tydliga förebilder som du kan drömma stort, och du kan gå och se världen och leva livet som du är tänkt att leva,’ sa Larabee. ‘Det finns några riktigt positiva budskap i utställningen för barn och för vuxna.’

‘The Little Mermaid’ musikalen baserades på Disney Disney-filmen 1989, som var löst baserad på Hans Christian Anderson-sagan. Med boken byDoug Wright, musik avAlan Menkenands texter avHoward Ashman (för filmen) och ytterligare texter av Glenn Slater, öppnade den officiellt på Broadway den 10 januari 2008 och stängdes 30 augusti 2009 efter 685 föreställningar och 50 förhandsgranskningar.

Berättelsen följer den unga sjöjungfrunen Ariel, som sparar prins Eric från ett skeppsbrott och flyr innan Eric ser ensam henne. Han hör bara hennes vackra röst och söker sin ägare. Samtidigt längtar Ariel att utforska livet ovanför havet, men hennes far, King Triton, förbjuder det.

Desperat vänder Ariel till sin moster, havshäxan Ursula, som har egna planer. I tre dagar som en människa måste Ariel ge upp sin röst. Om hon kan få prinsen att kyssa henne, blir hon mänsklig. Annars blir Ariel och hennes röst Ursala för alltid. Och så går det

‘Det som appellerar mig är Ariels äventyrsliga ande, att hon har denna nyfikenhet för saker som är bortom hennes kända värld, och det var verkligen min utgångspunkt för mig,’ sa Larabee. ‘Ärligt talat, beundrar jag oräddheten hos karaktär. Det är vad som resonerar så bra i scenproduktionen, att hon verkligen är orädd i denna strävan efter kunskap och förståelse. ‘

Kanske är den största utmaningen att producera ‘The Little Mermaid’ dess undervattensinställning. Denna berättelse om akvatiska karaktärer kräver ovanliga tekniska mönster och strategier för att skapa de två världarna och göra överlevande vatten övertygande.

‘Vi måste skapa denna undervattensvärld och denna värld ovanför havet, Erics slott’, säger Larabee. ‘Det ger en enorm utmaning för att försöka inse båda de mycket avvikande platserna på ett ställe.’

Tekniskt sett är denna produktion den största omfattningen som Northern Stage har försökt i sin 21 års historia. Tecken kommer att flyga och de natursköna och kostymdesignerna är fantastiska och omfattande för att passa de undervattens- och sprogetvärldar som visas. Larabee har också reimagined Broadway-tillvägagångssättet, vilket gör detta helt original.

Sitter i teatern pekade Larrabee på den delvis färdiga uppsättningen.

‘Allt detta sträckta spandex har sex olika typer av belysningsinstrument inbäddade i det,’ sa han. ‘Så alla dessa individuella paneler kan ändra färg till allt vi vill. Så vi kan skapa dessa dynamiska och flytande utseende med ljus för att verkligen förvandla rymden från något som är under vattnet till över havet.’

Vad Larabee älskar om denna typ av teater är upphävandet av vantro, så att publiken kan uppleva fantasin.

‘I den andra lagen, när vi får kyssa tjejen i denna bayou, som Sebastian (krabben) vinkar alla dessa varelser för att komma till hjälp med den här romantiska kvällen, säger Larabee’ vi ‘suspenderar (Ariel och Eric) i det lilla skeppet, så svänger de fram och tillbaka.

‘Till skillnad från Broadway-produktionen, det var en mycket stor produktion med en uppsättning som tycktes vara mycket genomskinlig och plast y och enorm, har vi försökt hitta en intimitet för den och en miljö som kan förändras och utvecklas, som Ariel gör ‘, sa han.

På en resa som inte var annorlunda än Ariel, växte Larabee upp i småstad Amerika och är nu baserad i New York City.

‘När jag var barn skulle det kunna vara Mars,’ sa han. ‘Jag tror att det är någonting som alla kan ta till, det här budskapet att du borde leva ditt liv som du tror att det borde bli levt. Jag tycker att det finns några fina meddelanden här för semestern eller vilken som helst tid på året. ‘