En ljus självständighetsdaghelg väntar

En ljus självständighetsdaghelg väntar

Firefighters Freedom Festival som visas i ett 2014-filfoto, kommer att hållas igen i år på McKellar Sipes Regional Airport i firandet av den fjärde juli. (Foto: The Jackson Sun) Köp PhotoThere är inget behov av modig interstate trafik för att fira självständighet Dag, som flera populära, lokala fester återvänder för ett år på McKellar Sipes Regional Airport.

Brandkåren för konsumentkvalitet är olaglig i Madison County, men brandkåren måste fortfarande hantera flera bränder varje avstående dag som berodde på outofcontrol pyroteknik, säger Kim Turner, kontorsadministratör för brandkåren och organisatören av Firefighters Freedom Festival.

För att bekämpa detta beslutade avdelningen att skapa ett säkert utrymme för lokalbefolkningen att njuta av fyrverkerier och tillbringa tid med sina familjer. Sedan festivalen startade, svarade de inte på en enda fyrverkerirelaterad händelse den 4 juli, och ringvolymen över länet har gått ner på semestern, sade Turner.

JACKSON SOLEN

Rullar vid amningen kommer i höst

Förra året kom cirka 8 000 människor till festivalen och Turner sa att avdelningen förväntar sig cirka 12 000 i år.

‘Vi bestämde oss för att vara proaktiv, och det har gjort en stor skillnad,’ sa hon.

Köp foto (Foto: THE JACKSON SOL)

Evenemanget kommer att omfatta en petting zoo, ansiktsmallning, flera karnevals turer och andra barns aktiviteter. Det kommer också att finnas en möjlighet att göra kort och skicka dem till soldater utomlands Turner sa att de hoppas samla omkring 2000. Matleverantörer kommer att vara närvarande för familjer att köpa mat. Amber McCain Band kommer att spela först, följt av Sarah McBride och Classics och Genre Band.

Evenemanget är gratis och öppet för allmänheten.

‘Vi går ut,’ sa Turner. ‘Det är bara en dag för alla att komma ut och ha kul.’

Här är några andra händelser som händer i West Tennessee för semesterhelgen:

Lördag till måndag kommer Henderson County Chamber of Commerce och staden Lexington att vara värd för sjöarnas festival och Fireworks Extravaganza vid Beech Lake.

Den tre dagars evenemanget kommer att innehålla en skönhetskonfiguration, en talangfullhet, en grillkonkurrens och en kyrkans tjänst på sjön. My Time to Shine talangshow, som hölls på JulyFourth, är en preliminär för Mid South Fair. Kim Douglas, verkställande direktör för Henderson County Chamber of Commerce, sa att hon hoppas att det hjälper någon i countyearn den strålkastare de förtjänar för sina färdigheter.

‘Vi har mycket stor talang här i Henderson County,’ sa hon. ‘Om vi ​​kan hjälpa någon att gå på avstånd och få en bra start, skulle vi älska att göra det.’

Douglas sa att de förväntar sig flera tusen människor att komma.

Levande musik under helgen kommer att omfatta Kimberlie Helton Band, David Kroll, Voices of Rock med Andy Avery och John Elefante, som är ledande sångare med Kansas.