En lista över händelser som speglar säsongens anda

En lista över händelser som speglar säsongens anda

3 dec, centrala Aten. Titta på dussintals flottor, band och grupper vinda genom gatorna i centrala Aten, skryta i blinkande ljus. Den timmars långa paraden börjar på hörnet av Dougherty och Pulaski gator och slutar framför stadshuset. Den traditionella trädbelysningsceremoni värd Santa och Fru Claus kommer att följa.

Oconee julgran belysning: 4 dec, downtown Watkinsville. Staden Watkinsville är värd sin årliga belysning av julgranen, komplett med carolling från lokala kyrkor och ett besök från jultomten. Oconee State Bank kommer att vara värd en varm chokladbuffé med hemlagad varm choklad och en mängd olika toppings. 6 december, Downtown Watkinsville, 21 N. Main St., Watkinsville. Temat i år är ‘Dashing Through the Snow’. Paraden inkluderar flottor, marchband, antikviteter och mer plus ett besök från jultomten. 27 november 29, Chappelle Gallery, 25 S. Main St., Watkinsville. 27 nov 29, Happy Valley Pottery, 1210 Carson Graves Road, Watkinsville. Det kommer att finnas glasblåsning och Raku-demonstrationer. (706) 769 5922. 1 december, Georgia Museum of Art, 90 Carlton St. Annual Holiday Book Sale med nya och använda publikationer i alla genrer. 3 december, Lamar Dodd Konsthögskolan, 270 River Road. Verken, skapad av UGA-studenter och fakulteter, sträcker sig från funktionell keramik som tekannor, muggar, tallrikar och vaser till handgjorda skulpturer och dekorativa bitar. Proceeds stöder pedagogiska fältturer till keramik konferenser och ta med besökande konstnärer. 4 december, påven på prins, 523 Prince Ave. Ta med nya och vintagegitarrer, basar, ampere, pedaler, trummor och mer. Ingen omslag och ingen avgift för handel. Gratis kaffe från Goba Boba Bubble Tea kommer att tillhandahållas. 5, 12 och 19, Athens Welcome Centre, 280 E. Dougherty St. The Holiday Spirits Museum Mile Tour kommer att transportera deltagare till Kristuserna förbi med fokus på semestertraditioner som spänner över 1800-talet. Gästerna kommer att utforska fyra unika historiska hus från federala, grekiska revival och viktorianska perioder. Turnén inkluderar levande musik, professionell teater, lätta förfriskningar och kulminerar med en härlig viktoriansk jul på Ware Lyndon House. Biljetter är $ 25. 5 december 6, Indie South Fairgrounds i Boulevard Neighborhood, 660 N Chase St. Gå igenom leverantörsbåtar från ett brett utbud av konstnärer. Produkterna inkluderar handgjorda smycken, pappersvaror, silkescreenade tyg och tees, keramik, handtryckta kort, bad- och kroppsprodukter, hushållsprodukter, kantiga mode, lokalt tillverkade matvaror och prydliga föremål för husdjur och barn. Också bild bås, hantverk verkstäder, mat lastbilar, DJs, live band och mer. Fri. 6 december, State Botanical Gardens of Georgia, 2450 S. Milledge Ave. Santa kommer att lyssna på barnens semester önskar och ta bilder. Hantverk och ett tillfälle att handla på trädgårdsaffären. Gratis inträde. 6 december, Milledge Avenue. Tour Sorority och broderskapshus vid University of Georgia som är vackert inredda för semestern. Varje hus är beredd att visa upp sin historia, traditioner och festivaler. Det kommer att finnas försäljare på varje hus för att erbjuda semestermöjligheter för turister. Var beredd att gå från hus till hus. Intäkter kommer att gynna UGA Miracle, en studentgrupp som väcker pengar till barnhälsovård i Atlanta.

Däck väggarna vid Lyndon House: 8 december till 6 januari, Lyndon House Arts Center, 293 Hoyt St. Konst och hantverk av lokala och regionala konstnärer. Handgjorda smycken, halsdukar, hattar, keramik, glas och folk konst kommer att köpas tillsammans med säsongsbetonade saker som kort, smycken och kransar. Gästartisterna på Long Road Studios kommer också att ha keramik i Lower Atrium Gallery Case. Fri entré och parkering. (706) 613 3623. Dec. 12, Athens Institute for Contemporary Art, 160 Tracy St. Holiday Market, förfriskningar och underhållning. 12 december, Chase Park Warehouse, 160 Tracy St. Arrangemanget spotlights de olika studior, affärer och platser i Chase Park Warehouse. Varje deltagande verksamhet kommer att vara värd konst som produceras av lokala talanger från målningar och skulptur till levande musik och talad orddiktning. Aten-områdets konstråd ger en karta för deltagare att ta en guidad rundtur. Fri och öppen för allmänheten. 12 december, Lyndon House Arts Center, 293 Hoyt St. Open House centrerad kring festlig inredning skapad speciellt för det historiska Ware Lyndon House av medlemmarna av Ladies Garden Club. Det öppna huset har semesterdekorationer med levande grönska, nötter och frukter i traditionerna på 1800-talet. Evenemanget innehåller också händer på hantverk, ett besök från jultomten och mer. För alla åldrar. (706) 613 3623. 13 december, Heirloom Caf 815 N. Chase St. Shop för semestergåvor och varor från olika lokala leverantörer. 17 dec, University Health Center, 370 River Road. Inkluderar helgdagar och bilder med Santa. Deltagarna kan träffa University Health Center personal och lära sig om de tjänster som erbjuds till UGA-fakulteten. För personal och deras familjer. 19 december, The Pearl Girls, 548 Hawthorne Ave. Pärlflickorna kommer att hjälpa manliga shoppare med att plocka ut smycken till personer på din köplista. Njut av en gratis ölprovning med Kudzu Brewing och förfriskningar medan du handlar. Gratis inträde. 1 december, The Pearl Girls, 548 Hawthorne Ave. Gör ett pärlarmband med små pärlor för en ny tjejflicka eller ung tjej på din semesterhandelslista. Material som tillhandahålls. Kostnaden är $ 39. 8 december, The Pearl Girls, 548 Hawthorne Ave. Gör ett unikt smycke för att samordna med semesterbonader.