En kvinnas gaffes som förstörde hennes semester i Rom

En kvinnas gaffes som förstörde hennes semester i Rom

Dyrt fel: En av hennes första gaffes bytte pengar utan att kontrollera priserna

‘Den till synes söta kassören berättade för oss att hon inte bara skulle skära oss för att byta mer pengar (400USD), de har en hel del löpande, där du kan byta ut oanvända euro tillbaka till amerikanska dollar med samma exakta kurs du ändrade för , inom sju dagar.

‘Vad hon inte sa? Den ‘stora delen’ kostar en extra fem euro. Och att hon gav oss en hemsk skatt (som jag inte hade kontroll över) och debiterade 30 euro på topp för sin provision.

‘Moral of the story: Alltid, kolla alltid kvittot innan du går!’ Den andra guiden riktar sig till boende.

Innan hon anlände till Rom hyrde hon en fastighet via Airbnb, men samtidigt som det såg ut på platsen var både rymden och hyresvärden otillfredsställande i verkligheten.

‘Brutna nycklar, utpressade kontantavgifter, sena trakasserier, misogynistiska och våldsamma’ konstverk ‘över hela lägenheten, hot mot felaktiga polisrapporter, en illa och motsägelsefull översyn’ skrev hon.

‘Listan fortsätter och fortsätter, på och framåt och framåt, framåt och framåt.’

‘Varför var detta det absolutaste VÄRSTE valet i boende jag någonsin har gjort. Tyvärr var det påskveckan (allt var bokat!), Jag hade packat vårt schema fullt med prebooked och förbetalda turer och vi insåg våra problem 24 timmar efter checka in (efter att Airbnb-betalningsfönstret har gått). Lär dig av mina misstag. ‘

För att bekämpa detta rekommenderar hon att det är rättsmedicinskt om allt, inklusive: omedelbart kontrollera fastigheten vid problem vid ankomsten, titta noga på eventuell videoutrustning som kan spela in dig surreptitiously och se till att nycklarna fungerar.

‘På ett besök i Campo di Fiori. Se till att du besöker på morgonen, vilken dag som helst, men söndag!’ hon säger

Hon insisterar också på att gästerna inte betalar några extra avgifter, vilket hon gjorde, och att all korrespondens med hyresvärden äger rum på den officiella Airbnb-webbplatsen.

Hon säger också att du tar tidstämplade bilder på din ankomst- och avgångstid, medan du gör en visuell inventering av platsen, kommer att hålla dig på framsidan.

Edri klagade därefter till Airbnb och sa att företaget gav henne en $ 100 kupong för en framtida vistelse hos dem.

Hon sa dock att företaget insisterade på att det är ett ‘tredje part’ och att det är ‘ditt ord mot din värds ord’.

MailOnline har kontaktat Airbnb för en kommentar, men har ännu inte fått ett svar.

3) Timing

Pengar är avsett, och Stephanie föreslår också att man planerar mer tid för stora attraktioner, som Vatikanmuseet, som kan bli allvarligt gridlocked med mänsklig trafik, även om researrangörer ibland inte tar denna fråga för allvarligt.

‘Våra researrangörer ORP rekommenderade att vi bara skulle behöva två timmar för att se allt. Så vi planerade vår tur i Vatikanet för 1 pm, och vår nästa rundtur på St Peter’s Basilica klockan 3,’ skrev hon.

Express tour: Avbildad utanför Vatikanet beklagar Stephanie att han lyssnar på guider som rådde henne att bara reservera två timmar för den katolska kyrkans episka säte

‘Detta var dock INKLUSIVE gångtid (båda turerna måste startas vid operatörens läge) och tog inte hänsyn till operatörens fördröjning (cirka 15 minuter), som var tvungen att eskortera oss till entrén, det var massförvirring.

‘Om jag skulle kunna göra det igen skulle jag ge mig åtminstone fyra timmar (inklusive gångtid och endast om man köper ett skepp passerar linjen. Om inte skulle jag inkludera mer tid).’

Hon föreslår också, på hennes 2015-blogg, att ett besök på Campo di Fiori ska äga rum på morgonen, men inte på en söndag.

4) Mode

Slutligen rådde hon också på lämpligt sätt för kollektiva kvinnliga resenärer.

‘Jag tog en hel del klänningar och kände mig obekväm. Varför? Ingen (allvarligt ingen) hade benen bared.

‘Och vädret var trevligt! Jag köpte ens leggings medan jag var där, för jag kände mig så uppenbarligen’ turist ‘med min nakna hud.