En kväll med Wayne Martin på Larry Smith Dockor på VOA Museum

En kväll med Wayne Martin på Larry Smith Dockor på VOA Museum

Larry Smith Dockor är en viktig del av Cincinnati TV-historia

Boston puppeteer Wayne Martin kommer att diskutera Cincinnati TV legenden marionettmästare Larry Smith lördagen den 3 mars på National Voice of America Museum of Broadcasting i West Chester. delen av museet. Inträde är $ 10 för vuxna och $ 5 för barn under 12 år. VOA-museet ligger vid 8070 Tylersville Road i West Chester.

Smithpuppar är en ikonisk del av 1960-talet och 1970-talet Cincinnati TV-historia, säger Mike Martini, WMKV-producent, program värd och medgrundare av Media Heritage. Fyrtiofem av hans mest kända marionetter, inklusive Hattie the Witch och Snarfie R. Dog ingår i utställningen.

Smith, en född i Dayton, Ohio, föddes 1938 och började en livslång fascination med marionetter vid fem års ålder. Han debuterade i TV på WHIO 1954. Han gick med i Uncle Al Show i Cincinnati 1957 och utförde och skapade marionetter för farbror Al. Hans största berömmelse uppnåddes i slutet av 60-talet när han gick till den nya Cincinnati TV-stationen WXIX (FOX 19) för att vara värd för en eftermiddag Larry Smith Cartoon Club-marionett och tecknadsshow, som han värd under 1970-talet.

Smith nästan 60 år karriär har också dockor från hans Contemporaries TV-show, hans kommersiella relaterade marionetter och några av hans semester marionetter. Utställningen kommer att lånas till Media Heritage i tre år.

Kvällen börjar med en konversation mellan Martin, Smith prot och lång tid kollega och Martini. Diskussionen kommer att fokusera på Smith inflytande på puppeteers rikstäckande, tillsammans med utdrag ur hans shower.

Utställningen organiserades av Media Heritage i samarbete med Larry Smith / Larry Smith Dockor och Martin, med särskilt tack till Cindy Schneible och Kevin Frisch.

du är intresserad av radio, tv och film, särskilt Cincinnati broadcast-historia, du vill delta i den här händelsen, säger Jack Dominic, verkställande direktör på VOA-museet.

Media Heritage grundades 2001 och erbjuder en mängd olika program, inklusive publiktal och samhällsturneringar. Dess samling innehåller radioarkiv från Frederic W. Ziv Company, världens största syndikatör för radio och tv på 1940-talet och 1950-talet.