En kort tacksägelsespelllista från CU Boulder s Radio 1190

En kort tacksägelsespelllista från CU Boulder s Radio 1190

Thanksgiving ligger precis runt hörnet, och det betyder en paus från skolan, massor av kalkon och besvärliga familjen middagar. Semester och mat är båda ganska trevliga, men resor och familj kan vara lite stressiga. Här är några låtar för att få dig genom stressfri, mysig och lite nostalgisk, så låt oss dyka in.

‘I min hemstad’ av Diners

Jag har alltid varit en fan av Diners-musik på grund av hur lätt och catchy det är. Låna sångstrukturer från klassisk retro pop och blanda den med rock på ett sätt som kallar till minne tidigt Beatles, Diners är enkelt men förvirrande komplicerat på det sätt som det hakar dig in, på oväntat förväntat sätt. Titeln ‘In My Hometown’ ger bort varför det är på spellistan. Den här låten är varm och positiv, sparkar av med en snygg pianointro och leder till den soligaste popsången jag har haft på ett tag. Om du inte stoked om att gå hem, kanske den här låten kan hjälpa till.

‘Brite Boy’ av Alex G

En hel del Alex G-musik är tacksägelse för mig. Ofta med långsamma och lätta gitarrer som har en bra ol ‘country music saunter mashed med en rörig irreverence, handlar Alex G om den off-brutna loppen du behöver all självreflektion du kommer att göra denna paus.

‘Innan världen var stor’ av Girlpool

Girlpools sång är alltid en liten krusning i början, kanske lite skakig, kanske står de ut för mycket mot en minimal bakgrund men det som gör den här sången så stor är de här skrikande sångerna: hur de startar från skarpa, vinkliga och whiny till luftiga , cirkulära melodier och tillbaka runt igen. Så om du vill tänka på det förflutna lite och njut av bergsbanedynamiken under semesterperioden, ge det en lyssning. ‘Semester’ av Florist

Det är en annan ganska uppenbar titel, men jag kunde inte lämna den här spåret bakom. Med sin oskyldiga, relatabla vers som återspeglar barndomen och växer upp, är den här låten corny på ett nödvändigt sätt. Att växa upp är kornig, och det är kornigt att reminisera om din barndom, och det är precis vad som kommer på de flesta högskolestudentens sinnen vid någon tidpunkt i veckan. Som låten går, ‘Eftersom jag har allt, har jag gjort allt fel / För meningsfullt liv och en rolig familjesemester / Som när jag brukade åka rullskridskor med min pappa / När en pool i ett hotell var en gåva från Gud. ‘Fortsätt och få lite corny och reflektera denna paus, och gör det medan du lyssnar på den här låten.

‘Casimir Pulaski Day’ av Sufjan Stevens

Här har vi en spännande ballad som påminner om en väns död. En sen vintersemester som är komplett med mild akustisk gitarr och banjoens torra anteckningar piskar upp en flod av bittersjuka minnen i ren och perfekt detalj. Alla Sufjan Stevens musik klarar av en tarmsläckande känsla av nostalgi, så om du vill åka dit, åka dit med det här albumet säkert.

‘Förskola’ vid gammalt bord

Detta är ditt spår för söndagen som markerar slutet av pausen. Detta projekt är typ av ett mysterium för mig. Jag hittade det här albumet på Bandcamp för några år sedan, och det är bara fast vid mig. Låtarna är avslappnade och fuzzy, men det har den perfekta, lata indie rock airinessen för att driva dig tillbaka till semesterstaget. till texterna om du vill få skämt.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.