En kort historia om Columbus Day

En kort historia om Columbus Day

Columbus seglade havet blå i 1492. Den 12 oktober 517 år senare stängdes bankerna och det finns ingen post. Det är en annan dag på kontoret. Förbundsregering ens existerade, mycket mindre skapade en helgdag till hans ära. Men för en sådan observerad federal helgdag genererar Columbus Day ingen liten mängd kontroverser: dagen, som mannen själv, är förkrossad av kritiker som känner Columbus ‘ankomst till den nya världen öppnade dörrarna för hundratals år av exploatering och folkmord . Är det verkligen värt det? (Läs ‘Problemet med Columbus.’)

Många italienska amerikaner tycker särskilt om det. Columbus Day har sina rötter i kulturell stolthet, en firande av den italienska explorerens ‘upptäckt’ i Amerika när han landade på en karibisk ö i vad som nu är Bahamas den 12 oktober 1492. 300-årsdagen av Columbus ‘landning gav anledning till den första inspelade firandet av uppnåendet, i New York City 1792. På 400-årsdagen utfärdade president Benjamin Harrison den första officiella proklamationen som uppmanar amerikaner att fira dagen. Det ledde Columbus riddare, en organisation med en stor del Italienska romerska katolska medlemskapet, att lobbya tungt för stater och förbundsregeringen att göra Columbus Day officiell. Franklin Roosevelt skapade den första federala överensstämmelsen med Columbus Day 1937, Richard Nixon etablerade den moderna semestern genom presidentvalet 1972.

New York City fortsätter att visa Columbus Day stolthet, staden har den största paradaden för den i landet. Men dessa offentliga visar på stöd ritar täta protester från indianer, som gör att Columbus upptäckte att inget ursprungsbefolkningar levde i Amerika långt innan europeiska upptäcktsresenärer gjorde sina första tentativa resor över Atlanten. Och en gång här var Columbus inte exakt snäll mot sina nya grannar. På sin allra första dag i den Nya Världen tog Columbus sex individer som slavar. Han fortsatte med att trycka tusentals mer på tvångsarbete och döda dissenters. Till och med hans egna kolonister tyckte inte om honom att klagomål ledde honom att återkallas av sina spanska kungliga sponsorer år 1500. (Se bilder av italienare i Amerika.)

Allt som kasta lite av en pall över firandet av männens prestationer en pall som har förlängt sig till semestern själv. Medan Colorado blev det första staten att avsätta en dag i Columbus ‘ära, 1907, de senaste åren Denver’ s parade har blivit störd av arg protestanter. I år meddelade en okänd hoaxster media (falskt) att årets parade avbröts. Men arrangörerna är ostridiga och säger till Wall Street Journal att ‘paradan inte kommer att stoppas.’

Och inte heller Columbus Day själv, åtminstone inte när som helst snart. Även om det har gjorts några ansträngningar för att få sin federala semesterstatus återkallad, verkar många för att helt enkelt ignorera semestern helt. De två undantagen är återförsäljare, för vilka Columbus Day är den första stora försäljningsmöjligheten efter Augusti tillbaka i skolan, och de som har återställt semestern till något mindre problematiskt (South Dakotans, till exempel, firar inbyggdesdagen istället). Men slappna av, trötta arbetare. Thanksgiving är lite mer än en månad bort, och det är åtminstone en federal semester som de flesta av oss kan komma överens är värd en fridag.