En kort historia av Martin Luther King Day

En kort historia av Martin Luther King Day

‘Detta är inte en svart semester, det är en folks semester’, sade Coretta Scott King efter president Ronald Reagan undertecknade King Holiday Bill i lag den 2 november 1983. Men i den komplicerade historien om Martin Luther King, Jr Dag, det har bara varit en semester för alla människor hela tiden.

Femton år tidigare, den 4 april 1968, hade Mrs. King förlorat sin man, Rev. Martin Luther King Jr. till en mördare. I månaderna efter civilrättens ikon dödades kongressledamoten John Conyers Jr. av Michigan införde den första lagstiftningen som syftar till att göra kungens födelsedag, den 15 januari, en federal helgdag. King Memorial Center i Atlanta grundades runt samma tid och sponsrade den första årliga iakttagelsen av kungens födelsedag, i januari 1969, nästan ett decennium och ett halvt år innan det blev en officiell regering sanktionerade semester. Innan då, enskilda stater inklusive Illinois, Massachusetts och Connecticut hade passerat sina egna räkningar som firar tillfället.

Ursprungets ursprung är förknippat med rasism, politik och konspiration. Tre år efter att Conyers introducerade preliminär lagstiftning 1968 ledde den sydkristliga ledarskapskonferensen, som kungen ledde från början till dess död, fram kongressen med en ansökan undertecknad av mer än 3 miljoner personer som stöttar en kungsholiday. Räkningen förtunnad i kongressen i åtta år, kunde inte få tillräckligt med stöd tills president Jimmy Carter, före detta guvernör i Georgien och den första demokratiska presidenten sedan Lyndon Johnson, lovade att stödja en kungsholiday. (Se bilder från Coretta Scott Kings liv.)

Reinvigorated av presidentens stöd, kungens änka, Coretta, vittnade inför gemensamma utfrågningar av kongressen och organiserade en rikstäckande lobby för att stödja räkningen. Men i november 1979 besegrades Conyers ‘King Holiday Bill’ i kammaren med bara fem röster. Coretta fortsatte sin kamp för godkännande av en national helgdag, förklarade inför kongressen flera gånger och mobilisera guvernörer, borgmästare och stadsrådsmedlemmar över hela landet till Sångaren Stevie Wonder blev en framträdande förespråkare och släppte låten ‘Grattis på födelsedagen’ 1980 och blev en rallyande gråta. Han och Coretta fortsatte att presentera en andra framställan till kongressen, detta en som innehöll 6 miljoner signaturer av stöd. Deras arbete betalades slutligen när kammaren godkände räkningen med en röst på 338 till 90.

Räkningen stod dock inför en något hårdare kamp i senaten. I en oppositionskampanj som framförallt leddes av republikanska senatörerna John P. East och Jesse Helms i North Carolina, försökte vissa betona Kungens föreningar med kommunister och hans påstådda sexuella dalliances som skäl att inte hedra honom med en federal helgdag. Som en del av hans ansträngningar, den 3 oktober 1983, läste Helms ett papper på senatgolvet, skrivet av en assistent till senator öst, kallad ‘Martin Luther King Jr .: Political Activities and Associations’ och gav också ett 300 sidor tilläggsdokument till medlemmarna av senaten som beskriver Kings kommunistiska förbindelser. Några senatorer uttryckte uppror över Helms ‘handlingar, inklusive New Yorks Daniel Patrick Moynihan, som kastade dokumentet till jorden, stampade på det och ansåg det som ett’ smutspack ‘.

Hävdade att någon som motsätter sig en kungsfest skulle automatiskt kallas en rasist, uppmanade Helms senaten att inte bli mobbad i höjande kungen till ‘samma nivå som vår lands fader och över de många andra amerikaner vars prestationer närmar sig Washington’ s ‘genom att göra honom till en av de få individer som hedrade av en federal helgdag. Dagen innan räkningen passerade senaten förnekade distriktsdirektören John Lewis Smith Jr Helms’ begäran om osynliga FBI-övervakningsband av kung som skulle förblir tätade tills 2027. President Reagan undertecknade lagförslaget i november 1983 och den första officiella semestern observerades den tredje måndagen i januari 1986. Mest berömda, röstade alla tre Arizona House republikanerna, inklusive nuvarande senator och tidigare presidentkandidat John McCain, emot räkningen i ’83. Staten röstade inte för att erkänna semestern till 1992, inte bara avvisa grunderna från Reagan och sedan Arizona guvernör Evan Mecham men också att förlora N FL: s stöd när ligan flyttade Super Bowl XXVII från Sun Devil Stadium, i Tempe, till Kalifornien i protest. Arizona var inte det enda staten som öppet föraktades av federal lag. År 2000, 17 år efter lagets officiella passage och samma år drog den konfedererade flaggan ner från sin statshuskupol, blev South Carolina den sista staten för att underteckna en proposition som erkände Martin Luther King Jr. Day som en betald semester.