En kort historia av jul Carol

En kort historia av jul Carol

Några av våra låtar om jultomten, Rudolph den röda näsan, babyen Jesus och julens jul är förmodligen äldre än du tror. Kan du tro att en av de äldsta julkarlarna faktiskt sattes ihop på 300-talet? Det är 1700 år sedan om du behöver oss att göra matte för dig. Man tror att ‘Av Faderns Förälskelse Begotten’ kan Aurelius Prudentius ha skrivit den första inspelade julen.

Under åren har kristna ledare skapat julafton för att sjunga med sina församlingar och stadsdelar under Ljusfestivalen. Det fanns låtar av St. Francis of Assisi, och de av italienare under renässansdagen. Till och med engelska tillade några julafton till mixen.

Julgransarna blev mer populära när den berömda uppfinnaren Johannes Gutenberg skapade sin tryckpress runt år 1447. Den här maskinen gjorde det möjligt att göra kopior ganska enkelt, så papperskopior av julkarlar kunde rulla av dussintals, till och med hundratals, och passerade runt till firande som letar efter sång och roligt.

Naturligtvis var jul och kristendom runt denna tid allvarlig verksamhet. Puritaner och andra väldigt stränga människor rynkade på carols, så de var inte helt populära. Vad som är värre, de flesta av dessa papperskopior förstördes över tid, efter ålder eller med ändamål. Från 1649 till 1660 i England, när puritanerna regerade landet, förbjöds julsånger helt och hållet.

Men det skulle inte vara för länge efter det att en av de mest berömda julen ‘carols’ från hela tiden skapades, Messias av George Frederich Handel. Handel utförde först låten 1742 i Irland i sann Santa-anda som en fundraiser för välgörenhetsorganisationer.

En annan berömd julkarol skrevs också runt den här tiden. ‘Silent Night, Holy Night’ skrevs av Joseph Mohr, en präst i Österrike, 1818. Han skrev sången en julafton efter att ha upptäckt att hans kyrks orgel bröts. Han sammanställde en sång som alla kunde sjunga utan Behovet av orgeln, och Mohr räddade jul för sin församling det året.

Trots alla dessa tidiga sångar började många av våra nuvarande julgransar inte dyka upp till slutet av 1800-talet. Det beror delvis på 1800-talet när julen som helhet började plocka upp ånga som semester och när puritaniskt ogillar för Santa, carols och något kul med jul började dö ner.

Det gör inte heller ont så mycket att tekniken gör det så enkelt att sprida jubel med julafton. Först var det poster och radio, men nu har vi CD-skivor, DVD-skivor, MP3-filer och Internet för att sprida semesterjubileum. Oavsett om du föredrar klassiska vildjur som ‘Silent Night, Holy Night’ eller nya traditioner som Bing Crosbys inspelning av ‘White Christmas’ (den mest sålda julen singeln hela tiden!) Är julsånger ett långt etablerat sätt att hjälpa till att fira julen.

Människor som är intresserade av ovanstående artikel är också intresserade av de relaterade artiklarna nedan:

Gratis webbplatser att lyssna och marknadsföra musik

För att lära dig att marknadsföra och distribuera din musik borde du alltid lyssna på musik själv och följa trendiga webbplatser. Presenteras här är en lista över webbplatser att lyssna på på språng. De ‘är alla lediga och har olika funktioner och användarbaser, som du kan använda till din fördel som artist.

Måste se musikfestivaler i USA

Vill du fylla ditt liv med oförglömliga känslor och otroliga dagar? Gillar du att känna dig ung och fri för alltid? Eller älskar du bara musik i sin fulla omfattning? Sedan förberedde vi speciellt för dig en topplista med de mest fantastiska musikfest i USA! Dessa händelser visar dig kraften i musik. Musiken som är den mest fantastiska saken i världen.

De fem mest outrageous costumed band någonsin

På ett trångt spelplan i underjordisk musik har några av de största tänkningsbanden gått långt för att sticka ut. Många gånger betyder det så kallade kostymer och andra skandalösa scener, som är lika minnesvärda som musiken.

Utmärkt, Larry. Tack för att du tagit den nya artikeln katalogtekniken och gör den till max. Jag uppmuntrar alla att fortsätta bidra och bidra regelbundet. Jag kan bevisa att den här webbplatsen redan är en stark katalog på många områden. Kudos till Larry!

Matthew C. Det är fullt av fina små överraskningar som gör hela processen med att skriva,

läsa och publicera artiklar en komplett glädje. Detta är en som kommer ut toppar och slår resten av händerna nedåt.

Eric Garner

Jag gjorde en Google-sökning och kom över din webbplats. Det var precis vad jag letade efter och blev upphetsad att hitta ett så brett utbud av artiklar. När jag lanserar en gratis tidning i en liten stad i Florida ville jag vara så resursfull som möjligt samtidigt som jag fortfarande kan ge något innehåll som är intressant och välskrivet. Din webbplats har alla variabler i mixen. Utmärkt Site träffar alla anteckningar i skalaen typ av tal.