En kort historia av den populära juldrinken

En kort historia av den populära juldrinken

Eggnog gör dig verkligen att undra: Hur tänkte man först på att skaka en kryddad och spikad äggula och mjölkblandning var en bra idé? Det är lite som Gaston från Skönhet och odjuret: att jag växte äter jag fem dussin ägg, så jag är ungefär lika stor som en pråm! Men trots det har det eller hatar det berömmelse, har eggnog charmat drinkers i nästan ett årtusende.

Medan kulinariska historiker diskuterar sin exakta släkting, kom de mest överenskomna eggnog från tidig medeltida Storbritannien en varm, mjölkaktig öl som att dricka. Vid 1200-talet var munkarna kända för att dricka en posset med ägg och fikon. Mjölk, ägg och sherry var livsmedel av de rika, så eggnog användes ofta i skålar till välstånd och god hälsa.

Eggnog blev bunden till semestern när drycken hoppade på dammen på 1700-talet. Amerikanska kolonierna var fulla av gårdarna kycklingar och kor billigare rum, en snart signatur ingrediens. Mexiko antog själva äggnogvariet och Puerto Rico har det som tillför kokosmjölk. Det engelska namnet etymologin är dock ett mysterium. Vissa säger kommer från att betyda en träkupa eller en stark öl. Vid slutet av 1700-talet fastnade den kombinerade termen.

Eggnog purister hävdar att de som inte gillar Yuletide-drinken helt enkelt aldrig smakat den riktiga saken. Sockerslipade stormarknadversioner kan hålla ett ljus till den hemlagade godheten, särskilt eftersom amerikanska Food and Drug Administration tillåter att drycken kan göras från så lite som 1% äggula. Det gränser ofta eller äggsmakning.

Våra grundare skulle ha haft inget av det. George Washington skrev till och med sin egen berömda tunga på alkoholens eggnogrecept. Bara ett problem: han glömde att spela in det exakta antalet ägg. Kockar i sin tid uppskattade ett dussin skulle göra:

En kvartskräm, en kvartmjölk, ett dussin matskedar socker, en pint brandy, 1/2 pint rågwhisky, 1/2 pint Jamaica rum, 1/4 pint sherryvätska först, separera sedan äggulor och vita vita, tillsätt socker till slagna äggulor, blanda väl. Tillsätt mjölk och grädde, långsamt slår. Slå vitt av ägg tills det är styvt och vik långsamt i blandning. Låt svalna i flera dagar. Smaka ofta.

Så när du njuter av din semester jubel, snälla dricka ansvarigt. Inte bara för alkoholen, men också för kalorierna: äggnog kan packa in i 400 stora per kopp.