en kommande stad Telangana och ett perfekt semestermål

en kommande stad Telangana och ett perfekt semestermål

Shahmirpet är en utvecklingsstad i det nybildade landet Telangana. Det ligger nära Hyderabad och är känt för sin växande fastighets- och turistindustri. Det är populärt för att vara hemma för den vackra Shahmirpet-sjön som är en artificiell sjö som flockas av ett stort antal olika fåglar av olika slag. Det är också hem till Birla tekniska högskola och vetenskap som är en av de främsta tekniska högskolorna i Indien. Bortsett från det är platsen också känd för det snabbt ökande antalet klubbar, barer och hotell i Shahmirpet, som idag utgör de betydande delarna av sin turism.

Shahmirpet är ett perfekt resmål för att koppla av och föryngra långt från det galna kaoset i större städer. Dess närhet till Hyderabad och Secunderabad gör det till en perfekt tillflyktsort för lokalbefolkningen i båda städerna, eftersom platsen är lugn och huser ett par intressanta attraktioner. Åtkomst till staden är en enkel affär eftersom den har bra förbindelser med Hyderabad och närliggande städer via utmärkta vägar. Det finns flera direktbussar från Hyderabad och närliggande städer som reser dagligen mot staden. Man kan enkelt få tåg och flyg till Hyderabad eftersom det är en av de främsta metropolerna i Indien och utrustad med en toppmodern flygplats samt järnvägsstationer.

Shahmirpet är ett idealiskt resmål för en off-beat-semester. Det är en liten stad men har ingen brist på attraktioner för att locka resenärer tillbaka till platsen flera gånger. Det är ganska populärt för rekreationsändamål. Platser som Club Leo, Leo Bistro, Spel på sportbaren, Scottish Pond Restaurant Bar och Chattees är bland de populärt flockade turist hotspotsna. Oavsett om du är ensam eller med någon, är det säkert att du kommer ha det bra här. Förutom att du har ett bra, stort utbud av premium alkohol och vin, kan du också njuta av de bästa aptitretande köken.

Shahmirpet är också en bra plats för shopping. Pattalam Bazaar, Vijay Chicken Market, Sai Super Market, Shri Sadhana Plaza och FMG Mall är vanligtvis fulla med människor. Från produkter från internationella stora märken till autentiska lokala hantverk kan man få nästan allt och allting.

Att besöka Shamirpet Lake är kanske den mest populära aktiviteten i listan över bästa saker att göra i Shahmirpet. Det är en vacker sjö i närheten av stadens centrum. Det är en konstgjord sjö och perfekt för fågelskådning. Turist gillar att spendera tid här avkopplande, båtliv och ta fotografier. Det finns också en utväg som drivs av Andhra Pradesh-regeringen nära sjön och är en eftertraktad destination för ett tillflyktsort. Dessutom besöker turister ofta Jawahar Deer Park populär för den stora koncentrationen av rådjur och olika fåglar. De andra framstående destinationerna i närheten av staden som turister besöker ofta är: Himayat Sagar, Nalsar juridiska universitet, Osman Sagar och Genome Valley.