En klok man s verktyg är analogier och pussel

En klok man s verktyg är analogier och pussel

Igår dog Joe Strummer fridfullt hemma i Somerset, eventuellt av en hjärtinfarkt. Den här nyheterna kommer på en tid då Clash ryktes för att ha haft en återförening i verk och tar en högtidlig närhet till ett år med många legendariska eller hedersmusiker. Efter Clash vann bekvämt NME Best punk Band of All Time pollen i år, tiden var mogen och den offentliga mottagningen stark nog för aktiviteten från lägret. Men i alla avseenden är Strummer-minnet bättre bevarat när han tittar tillbaka på hela sin historia och arbetar, från 101 till Clash, från soloarbeten till Mystery Train, från Pogues till Mescaleros. En detaljerad tidslinje visas på NME Clash-sidan, medan Strummerville och Strummersite täcker sina post-Clash-satsningar. The Clash är slated för att komma in i Rock and Roll Hall of Fame i mars 2003.

Exakt när det är dags när året snabbt går in, när alla är skyldig att betjäna Best of 2002-listor och så har Strange Fruit tydligen gått MIA under en längre tid. Under semestern trodde jag att jag skulle vara osläckt och uppdatera mycket oftare, men sanningen berättas, semester har faktiskt hållit mig ganska upptagen. Jag reser för närvarande utomlands, långt från staden jag ringer hem, fortfarande skakar av jetlag, men annars ökar jag ganska i min omgivning. (Jag återkommer i den andra veckan i januari, efter vilken punkt kommer jag att kunna lägga upp en lista över bästa album i 2002. Denna handlingsplan kan fungera bättre, med året rätt över då och för att inte avskräcka mig själv kommer jag att titta inte på andra listor tills min är klar.)

Bortsett från ett allvarligt språkbarriär går sakerna ganska smidigt. Ett av de enklaste sätten att hitta en omedelbar rapport med någon (när traditionella konversationsformer utgör svårigheter) är att jämföra och exponera varandra för individuella musikpreferenser. Även här, när jag går genom trånga gator, shoppingcentra även bergstoppar infiltrerar ett ljudspår luften. För det mesta är det pumpigt, nästan kasta bort pop som medför en malaise-inducerande klibbighet, men i sällsynta ögonblick pekar det mitt intresse. diagram pop, den mest mättade marknaden och spred sig mycket bland befolkningen: förmodligen inte en indikation på den bästa musiken som denna plats har att erbjuda. Jag har satt mig på ett ganska uppdrag för att hitta de så kallade tunnelbanorna och grupperna som jag annars inte skulle höra.

De bästa glimmarna av erkännande kommer att höra välbekanta sångar som är guttade och omformade till helt olika. Afroman krokar understryker nu en kärleksbollad. ‘Axel F Theme’ -ljuden föryngras med en medföljande rapbrytning. Och kanske de flesta Non Blondes kanske mest fortlöpande får en kontinuerlig slinga av allmän uppspelningstid, med Linda Perry sång som sitter uppe på enkla, okarakteristiska technoblatter. Plötsligt blev det 1994 igen, med känslan kanske slutade det aldrig att vara i några hörn.

Tisdag den 17 december 2002SXSW 2003 Att göra uppdelningen

South By Southwest har meddelat en preliminär notering av band som deltar i sin musikkonferens 2003. Keynote-talaren är Daniel Lanois, en artist som vill släppa sitt tredje soloalbum och producenten av Bob Dylan Time Out of Mind, Peter Gabriel So och U2 Joshua Tree.

Som SXSW e-post uppdateringsanvisningar innehåller den preliminära raden upp följande:

Äpplen i Stereo (Denver CO), Använd (Richmond

VA), AZITAIL), Baby Woodrose (Köpenhamn DANMARK), Baptist

Generals (Ft Worth TX), Bobby Bare JrTN), Bergman Rock

SVERIGE), Dan Bern IJBC (Sanning eller Konsekvenser NM),

Damien Binder (Auckland NEWDan Brodie Och De Brutna Pilarna

(Melbourne AUSTRALIEN), Buck 65 (Halifax NS), Buhr QuartetMB), Burning Brides (Philadelphia PA), Ring och svar (Oakland CA),

Camper Van Beethoven (Santa Cruz CA), Carissa Wierd (Seattle WA), Carroll Children of Bodom (Helsingfors FINLAND), Clem

Snide (New York NY), Coin Op (Brighton UK), Dan Colehour Camaros

med David Grissom, Condor44 (Tokyo JAPAN), The Connect Four

Orkester Konstantinerna (Toronto ON), Kärnan till (Meguroku JAPAN), Kostnaden (Oakland CA), Donnacha Costello

David Cross (New York NY), The Datsuns (Hamilton NEWCedell Davis (Helena AR), The D4 (Auckland NEWDillinger.