En inställning för semesterinställning

En inställning för semesterinställning

Jag lyfte mitt ögonbryn. Perfekt? Min kollega hade varit i några gånger hittills, lägga till och fidgeting med de många dekorationer hon pryder mig med. Att bli hennes lilla mänskliga jul var min payback för att fullständigt ignorera ankomsten av detta inte så festligt av dagar.

Hon överlämnade mig till sin telefon, redan i självsäkert läge, och jag tittade försiktigt.

Liksom i fjol, försökte jag ha en Grinch-liknande tillvägagångssätt för dessa helgdagar. Grumbling om kommersialism och vägrar att dekorera någonting. Jag har redan frågat många gånger varför jag inte tyckte om jul.

‘Det är inte samma levande utomlands,’ svarar jag, hoppas att mitt vaga svar skulle tillfredsställa dem. Ofta gjorde det, men det hindrade inte någon från att utlänningen skulle pumpa ut någon julafton ändå.

Trots att det var ett stort ateistland, nådde nyheten av en västlig jul på snabb i Kina när december närmade sig.

Ja, jag var samma ol ‘semestergrump, men med ett anmärkningsvärt undantag: Jag vägrade att falla i samma sorg som jag hade förra året.

Jag är säker på att vi alla kan komma ihåg min yuletide bitching sulking och moping om jul. Men semesternedgången jag sjönk in lärde mig en lektion om mig själv och om mina nya omständigheter: Jag behövde lära mig hur man anpassar och gör dessa helgdagar min egen.

Halva orsaken till min säsongsbetonade grumlighet saknade alla dessa saker ‘vi gjorde alltid’. För det mesta saknar jag bara helvetet ur min familj.

Så förra året puttade jag och vägnade ensam. Inte igen. Den här gången skulle jag omringa mig själv med folk och ljuvlig distraktion.

Jag hade inte skapat nya traditioner, men jag fann min egen glädje under en semestersäsong utomlands. Jag stannade upptagen och log och marcherade runt med glitterdragen ta tas. När mina tankar gick till min familj, var de ljusa de kom från ett sinne som var lycklig och hälsosam, omgiven av kärlek.

Tillbaka i skolan klämde ornamenten som hängde från mina öronpiercinger som jag vände mig för att välkomna min sista student.

‘Hej Claire!’ Jag sa med ett dumt grin. Giggles utbröt från henne och från alla mina andra 6 och 7-åringar. Spelar dumt, jag frågade dem vad var så roligt. Knappast kunna innehålla sig, pekade de alla på dekorationerna.

‘Åh, vet du inte? Jag är skolens julgran! ‘Jag sa, studsar och poserar som ett träd. Skrattar av skratt. Jag loggade tillbaka.

Precis som jag anpassade mig till så mycket annat i mitt nya expatliv, blev jag äntligen och framgångsrikt anpassad till semester utomlands.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.