En Holiday Bash för Jeffersonville s Haven House

En Holiday Bash för Jeffersonville s Haven House

JEFFERSONVILLE Den mest underbara tiden på året kan också vara störst för lokala familjer utan hem.

För att hjälpa till med dessa utmaningar, bestämde sig Robbie Valentine, en före detta University of Louisville basketspelare som nu bor i södra Indiana, att sätta ihop en ‘Holiday Bash’, som gynnar Haven House.

Valentine regelbundet volontärer i Louisville, värd korgkliniker för underjordiska barn, men bestämde sig för att rikta sin uppmärksamhet åt sin hemstad denna gång.

En cash bar kommer att vara öppen och lokalt band The Rumors kommer att ta över Kye s på 14 december. Det finns ingen avgift för inträde, men donationer till Haven House uppmuntras.

‘Du behöver inte stanna, du kan lämna din bil och släppa av 10, 15, 20 dollar. Men vi ‘älskar dig för att du ska komma och stanna’, sa Valentine.

Barbara Anderson, verkställande direktör för Haven House, sade att det finns tre huvudsakliga behov som skyddet alltid kan använda: städning, mat och pengar. Med det som semesterperioden skulle gåvor till de vuxna också uppskattas, sade hon och noterade att barnen var ‘ganska välskötta’ tack vare Jeffersonville Police Department.

‘Vi har vuxna där som verkligen behöver jul, precis som barnen gör,’ sa Anderson. ‘Alla mäns eller kvinnors generiska sorters julklappar, skrymmande lotion, parfym, smycken eller smink. Hygienartiklar som deodorant, schampo och rakapparater, det är alltid bra. Något som någon vill ha på personlig nivå att ta hand om sina egna kroppar. ‘

För Valentine har den bästa delen av processen hittills varit hur lätt det har varit att hitta sponsorer.

‘Vi är glada att ta del av det här och göra det här. Det här är en kärngrupp av stora sponsorer. Allting kopplar samman, det är verkligen fantastiskt,’ valde Valentine, en medlem av U of L: s 1986 nationella mästerskapsteam. ‘Jag skulle inte kunna göra vad jag gör nu om det inte var för dessa sponsorer.’

Lokalt omslagsband Rykten kommer att spelas vid evenemanget. Bassist och sångare Rob Marlin säger att de som kommer ut kan förvänta sig att höra ett ‘brett utbud’ av musik, inklusive oldies, classic rock and country.

‘Vi försöker hålla alla dansa och ha en bra tid och spela musik de är bekanta med,’ sa Marlin.

Bandet gör inte många insamlingshändelser på grund av svårigheten som hämtar vilka som ska säga ja till, sade Marlin. Men när Valentine, en vän av hans, kom i kontakt och förklara orsaken var det lätt att få band ombord.

‘Det är en bra sak, det är här på semestern och vi vet att det kommer att bli en välskött händelse. Vi är 100 procent på den här’, sa Marlin.

BASKETBALL: New Albany går vidare till regionala finalen med 65 45 seger över SouthUPDATE: Polisuppehållet i Jeffersonville slutar med arrestPolice letar efter Clarksville man anklagad för djurbråkningPoll visar Watson med dubbelsiffrig ledning över CanonBOYS ‘BASKETBALL: Bulldogs förbereder sig för bekant fiende på regionalRare’ hästsko moln ‘fotograferade över NevadaPortage House s nya ägare revamping menyn, men att hålla foodie flairAmerican Smokehouse Stadium vinster sin fot i Jeffersonville