En härlig lansering till semestern

En härlig lansering till semestern

LINCOLN CITYPut En liten hemlagad hemstad gnista i din semester i år på det årliga Lincoln City Tree Lighting Party och julmarknaden, 24 november, 25 och 26 på Lincoln City Cultural Center. Med carols, kakor, kakao och Kris Kringle är det här ett evenemang som kontrollerar alla semesterlådor, allt på ett ställe. Den har många gratis och väderbeständiga evenemang, liksom fundraisers för lokala välgörenhetsorganisationer och en marknadsplats för hantverkare, plus belysningen av gemenskapens julgran och tre besök från jultomten. Den roliga börjar fredagen den 24 november, dagen efter Thanksgiving vid Lincoln City Cultural Center, 540 NE Hwy. 101. Tack vare ett hårt arbetande korps av volontärlundar, kommer de centrala salarna vara vackert dekorerad med kransar, prydnadsföremål och ljus, ett träd på scenen och en annan på västgräsmattan.

Georgia Roeloff spelar klockorna på trädbelysningsfestet.

Från middagstid kan Black Friday shoppare lyssna på Bell Tree Carols medan de bläddrar på julmarknaden, Chessman Gallery och LCCC Members Gift Shop. Krista Eddys berömda make and take prydnadsverkstad kommer att vara öppet för barn i alla åldrar från 2 till 5 pm. Årets projekt: Förtjusande garn inslagna stjärnor och träd. Donationer accepteras med glädje men delaktighet är ledig, medan tillgången varar.

Klockan 17.00 börjar LCCC-frivilliga och anställda servera kakor, varm choklad och kaffe, generöst tillhandahållet av Kenny s IGA och Morgan Family. Om vädret tillåter kommer publiken att samlas utanför (om inte kommer det att finnas utrymme inuti att njuta av) Claus i söder till kulturcentret. De kommer fram till auditoriet där Santa kommer att höra önskemål, posera för foton, samla matdonationer och ge bort godisrottor på dekorerad scen. Det sista evenemanget på kvällen är Cake Walk, med muffins, kakor och andra godis som doneras av lokala bagerier och restauranger. Din första biljett är gratis; alla andra chanser är bara $ 1.

Verksamheten kommer att fortsätta på lördag den 25 november, från 10:00 till 16:00. Julmarknaden kommer att innehålla mer än 24 säljare av handgjorda godsaker och hantverksgåvor, inklusive smycken, träbearbetning, mat och textilier. Lokala ungdomsgrupper och tjänsteklubbar kommer att sälja insamlingsobjekt, till exempel nötter och kakor, för att ge din semesterbostad. Chessman Gallery och LCCC Members ‘Presentbutik kommer också att vara öppet och erbjuda ett urval konstverk och en av de slaggade gåvorna här på Oregon Coast. Jultomten och hans ren ska anlända kl. 14.00, höra önskningar och ta emot donationer för Lincoln City Food Pantry.

På söndagen den 25 november kommer en ny uppsättning leverantörer att ta över julmarknaden. Lincoln City Farmers Crafters Market kommer att vara öppen för affärer, sälja produkter på sena säsonger och en mängd säsongsvaror. Hours på söndag är 10:00 till 3:00. Ta med dina donationer till Lincoln City Food Pantry, och besök julklapp från kl 11.

Den tre dagars Tree Lighting Party Christmas Market-händelsen är möjlig genom generösa lokala företag, och ett bidrag från Lincoln City Visitor Convention Bureau. Inträde och parkering är gratis.

LCCC är glad att tillkännage att jultomten kommer att göra tre framträdanden vid detta Tree Lighting Party och Christmas Market händelse: 5:30 på fredagen, 2:00 på lördag och 11 på söndagen. Att besöka honom och / eller ta ett foto, ta en donation av pengar eller nonperishable mat till Lincoln City Food Pantry.

Under årens lopp har denna händelse presenterat en visning av levande ren, ute på västgräsen. I år sa LCCC-regissören Niki Price, vara beredd på något nytt. ‘Medan vi alla var glada att se en levande ren, några av vi var lite besvikna över att vi inte kunde rida dem eller till och med röra dem! ‘ sade priset. ‘I år får vi med hjälp av ett bidrag från Lincoln City VCB ett par renar som barn (och vuxna) kan krama och posera med. De är plysch och 5 meter långa och de kan rymma upp till 150 pund, så barnen kan sitta på dem (med hjälp av en vuxen). Kom och kolla dem. ‘