Kallaste och bästa Linux-klara gåvor för semestern

Kallaste och bästa Linux-klara gåvor för semestern

Det är ingen tvekan om det, om du läser detta är du förmodligen en väldigt hängiven Linux-användare eller den person som du vill skicka en gåva är en Linux-geek. Så du har bestämt dig för att ge någon (förmodligen väldigt speciell) med något Linux relaterat? Låt mig berätta att i vår open source-värld finns allt som du kan tänka dig tillgängligt. Från Ubuntu-formade kakor till Tux-formade kakor, från avancerade bärbara datorer till Linux-kompatibla grafikkort, kan nästan allt köpas online. Allt du behöver är lite tålamod och lite tid (att söka efter produkterna på en sökmotor). Faktum är att Ubuntu eller Fedora aldrig har upptäckt någon av mina PC-hårdvaror. Även den proprietära grafikdrivrutinen och de trådlösa drivrutinerna installeras med en bris. Men du kanske inte är lika lycklig som jag har varit. Därför rekommenderas det att söka efter Linux-kompatibel maskinvara innan du planerar att göra ett köp. Många webbplatser på internet underhåller en lista över datorhårdvara som är kompatibel med en viss Linux-variant. Ubuntu har ett program för maskinvaruintyg som listar Ubuntu-certifierad eller 100% kompatibel maskinvara.

För närvarande Går Man Ner I Vikt finns det över 90 certifierade Dell-bärbara datorer (inklusive modeller från Inspiron och Latitude-serien). Förutom Dell visar Gå Ner ett Kilo I Veckan webbplatsen servrar från IBM och Intel, produkter från Toshiba, Asus, Acer, Wipro, HCL, HP, Sun och många andra. Ta reda på mer från den officiella hemsidan.

Du måste också kolla H-nod, som upprätthåller en lista över hårdvara som är kompatibel med Linux. Detta var tidigare upprätthållet av FSF på deras hemsida men nu har informationen flyttats till H nod.

Utöver detta underhåller OpenSUSE, Mandriva och RedHat listor över kompatibel maskinvara. Jag är helt säker på att du hittar vad du behöver.

Helt kompatibla bärbara datorer

Många företag säljer tillverkad maskinvara förinstallerad med Linux. Som sådan kan du överväga att deras hårdvara är helt kompatibel med Linux. Tillverkare som Dell och System76 säljer preinstallerade Ubuntu-hårdvaror. Både Dell och System76 har vackra bärbara datorer förinstallerade med Ubuntu. Några andra tillverkare inkluderar EmperorLinux, Linux Certified, LinPC, Think Penguin, Zareason. Om du använder Ubuntu är många av dem tillgängliga för köp från Ubuntu Software Center. Dessa program är också tillgängliga för köp från utvecklarens hemsida och många av dessa webbplatser tillåter dig att köpa presentkort till vänner och familj. Du kan antingen köpa programvaran direkt, men jag rekommenderar dig att köpa en presentkort om det finns tillgängligt. Exempelvis presenterar Humble Indie Bundle-spelen ibland en uppsättning spel som är tillgängliga för presentköp. Några utmärkta kommersiella spel är tillgängliga för Linux, bland vilka mina personliga favoriter inkluderar World of Goo, Steel Storm, Penumbra, Braid, Doom 3, Machinarium och många andra.

Linux har också ett brett sortiment av kommersiell programvara från enkla verktygsbaserade program till professionell ljudvideosredigeringsprogramvara. Bland de bästa är Autodesk Softimage, Houdini, MARI, Fluendo Media Center, NUKE, Fluendo DVD-spelare.

Det finns många webbplatser som listar kommersiell programvara. Om det inte är grej eller hårdvara till vänner, kanske du vill kolla in massor av coola godisar som finns tillgängliga över hela internet (Canonical Store, FSF Store, eBay och liknande). Låt oss titta på några av de bästa sakerna du kan presentera:

T-shirts: T-shirts kan vara bra presenter, speciellt om de har fångstfulla fraser på dem. I många fall, när du köper en T-shirt från en webbshop, bidrar du till Linux-världen på något sätt (till exempel köper du från FSF-butiken stödjer organisationen). T-shirts hjälper också till att popularisera Linux (tro mig, vi behöver mycket publicitet för tillfället). Om du är en fri programvaruentusiast eller är oroad över programvarans frihet kanske du vill köpa något som en GPLv3 T-shirt eller kanske en No DRM T-shirt. Kolla in GNU-redskapssektionen på FSF-webbplatsen för fler produkter som dessa. Jag är en Ubuntu-användare och Viktminskning Tabletter har personligen en mjuk plats för den härliga Ubuntu Polo T-tröjan som finns tillgänglig från Canonical Store. Om du inte visste, kan Canonical vara Ubuntus officiella sponsorer. På samma sätt finns det olika butiker som säljer bra till rimliga priser. En Google-sökning ska ge dig alla svar du behöver.

Fyllda leksaker: Äkta för barn, de roar ofta också vuxna. Plus, en fylld pingvin är något varje Linux fanboy borde hålla på sin dator skrivbord. ZaReason har stoppade Tuxes till salu, du kan överväga att köpa en. Om inte, kan du alltid ge en fylld gnu.

XKCD-godsaker: Det här kunde ha hållits i T-tröja avsnittet, men jag tycker XKCD är extremt cool och ovanligt geeky. För dem som inte vet är XKCD en webbkamera med en dedikerad fanbase (som består av många Linux-användare). Webbenet nämner Linux ganska ofta och några av serietidningarna är ganska catchy. Förutsatt att du vill köpa gåvan för en nörd, måste du kolla in sin butik. Om du vill köpa en T-shirt, prova den roliga sudo-stripskjortan baserat på komiker 149.

Andra coola saker: Det finns olika andra saker du kan presentera andra, från klistermärken, märkesdockor till märken och om inget annat en Kubuntu penna! Om du är en Ubuntu-fan, har Canonical Store massor av godisar, inklusive kaffekronor, bärbara datorer, väskor, USB-nycklar, musmattor och bärbara ärmar. Kolla in det.