kallar land ‘fyrtorn i världen idag’

kallar land ‘fyrtorn i världen idag’

TORONTO Dan Aykroyd är uber kanadensisk.

Oscar nominerade komedi stjärnan föddes på Kanada dag 1 juli 1952 i Ottawa, inte mindre. Han var tvåspråkig växande, tack vare sin franska kanadensiska mamma. Och innan han slog den stora tiden på ‘Saturday Night Live’ arbetade kriminologin och sociologin som huvudämne för den federala regeringen: vid Institutionen för offentliga arbeten, med den Gå Ner ett Kilo I Veckan kanadensiska penitentiary-tjänsten och Royal Mail Canada.

Hans fader, en ingenjör från London, Ont., Arbetade också för den federala regeringen och var en Privy Council Officer för då premiärminister Pierre Trudeau. Och hans farfar var en kunglig kanadensisk monterad polispersonal sergeant.

Passar då att Aykroyd är berättaren bakom en ny tre delar historisk dokumentärserie om Kanadas stora bidrag till denna värld.

‘Men för mig är det mest slående och meningsfulla och positiva budskapet om vad Kanada har uppnått faller i mänskliga rättigheter och fredsbevarande aspekter av vår kultur och våra sysslor’, sa han från Kalifornien.

‘Vårt land består av invandrare som har blivit välkomna. Det är djupt inblandat i oss tolerans, förståelse, medkänsla, acceptans av dem som är annorlunda och en välkomnande ande. Och det kommer verkligen fram i dokumentären. 1995 Viktminskning Tabletter tvingade han till exempel för Tragically Hip för att få en eftertraktad prestationsplats på ‘SNL’ och introducerade dem på scenen med en Canada-tema T-shirt.

‘Jag har känt dem sedan början av 80-talet och jag har varit stora vänner med killarna under lång tid och stött dem i allt de har gjort’, sa han och tillade han närmast trummisen Johnny Fay .

‘Jag har haft nöjet att faktiskt leka med dem på scenen ett par gånger och det verkade bara logiskt.’

Asked vilken kanadensisk uppfinning som har haft stor inverkan på sitt liv, sade Aykroyd: ‘Snöskotern. Det är inget som en bra gammal snöskoterlöpning och speciellt is och öppenvatten snöskoter och gräsdrag. Det här är en stor del av den kanadensiska kulturen och jag har haft kul på snöskotrar. ‘

Aykroyd sa att han utvecklar flera projekt, däribland en animerad ‘Blues Brothers’ -serie, för vilken han letar efter en distributör.

‘Det Viktminskning Tabletter är en halv timmes animerad show där musik är stjärnan,’ sa han. ‘Vi pratar med några personer om det. Vi arbetar med Bento Box (Entertainment). De gör ett show som heter ‘Bob’ s Burgers. ”

CommentedHigh end hotell föreslagits för Naramata Bench (3) Dopningsavgift kan skada Rysslands chans vid återinförande (1) Corps: Byrån arbetade för att informera om Harvey flood risk (1) Felaktiga kompostplaner kostar $ 400K (1) En titt på någon reaktion till domen i Tina Fontaine-fallet i Winnipeg (1) Sexmissbruksmål mot Jehovas vittnenskyrka bosatte sig (1) De 10 bästa konserterna som någonsin spelats på SOEC (och de fem värsta) 1) Att säga farväl efter 30 år i domarens stol (1) Lokala kvinnliga pennor äkta historia om gudomligt ingripande (1)