Kalkoner söker Trump Thanksgiving förlåtelse måste sticka saker

Kalkoner söker Trump Thanksgiving förlåtelse måste sticka saker

FIL I detta foto 23 november 2016 presenterade president Barack Obama med sina brorson Aaron Robinson och Austin Robinson, och det nationella Turkietförbundets ordförande John Reicks, pardon National Thanksgiving Turkey, Tot, under en ceremoni i Vita Husets Rose Garden i Washington. En Minnesota-kalkonbonde och en grupp med 4 H-barn lyfter en flod kalkoner som kommer att producera de två fåglarna som kommer att göra resan till Vita huset för en officiell förlåtelse från president Donald Trump. Det är 70-årsjubileet av pre-Thanksgiving-traditionen. (AP Photo / Manuel Balce Ceneta, File)

MINNEAPOLIS Vad gör en bra presidentkalkong? Showmanship. En beredskap att städa sina grejer och gobble på kommando, men tillräckligt med fasthållning att stanna på ett bord för det stora fototopet.

Så säg en Minnesota kalkonbonde och 4 H barn som väckte kalkon som kommer att gå till Vita huset för en officiell förlåtelse från president Donald Trump på tisdag. Det 70-årsjubileet av den nationella Thanksgiving Turkey traditionen. Här lite djupare titt på händelsen och vad som går in i det:

Vita husarkivet visar att amerikanerna har skickat presidentkalkoner åtminstone sedan 1873 Går Man Ner I Vikt under president Ulysses S. Grant. Men det nationella tacksägelseburket Turkiet dateras från 1947, när den nationella turkiska federationen blev den officiella leverantören och presenterade en 47 pund gobbler till president Harry Truman. På den tiden var kalkonerna avsedda för middag. Bush 1989, även om berättelser om sparade kalkoner dateras tillbaka till president Abraham Lincoln. President John F. Kennedy skickade sin 1963 kalkon tillbaka till sin gård. Någon gång runt Nixon-tiden började Vita huset skicka dem till petting zoos efter ceremonierna, men utan formella förlåtelser.

Förmågan att ta presidentkalkoner till Washington går till ordföranden i National Turkey Federation. I år som Carl Wittenburg, från Minnesota stad Alexandria.

Wittenburg rekryterade fem Douglas County 4 H medlemmar för att hjälpa. De samma tonåren som han och hans fru, Sharlene, mentorerades till en andra plats, avslutade i den statewide 4 H Science of Agriculture Challenge i sommar med ett projekt på kalkonbädd. Ingen av tjejerna hade tidigare arbetat med kalkoner. Nu går de alla till Vita huset för att övervaka fågeln, även om Wittenburgs 19 år gamla son, Wyatt, lyfter upp den på bordet.

Wittenburgs växer mer än 100 000 kalkoner årligen för Northern Pride Cooperative i Wyndmere, North Dakota, men de höjde presidentvalet på deras mindre hobbygård nära Alexandria. Fåglarna kläckte i slutet av juni. Stjärnan och Viktminskning Tabletter en understudy som skulle gå in om det finns ett sista minutsproblem kommer att vara omkring 47 respektive 37 pund (21 och 17 kilo) med förlåtelse tid.

Målet är att få kalkonerna brukade vara människor. Att lära dem att stanna på bordet och bete sig är nyckeln, säger Katie Kent, 18. Fåglarna är handmatade med grubmaskar som mutor.

få dem brukade vara på det bordet och få dem att gobble och strut på kommando, sade Kodi Bundermann, 17.

Strutning för en kalkon innebär att han suger ut svansfjädrarna och puffar ut sina kroppsfäder. Toms gör det att se bra ut på hönsna, sade Wittenburg. Gobbling är också ett manligt beteende; kvinnor klickar eller klickar. Det är svårt att få kalkoner att stöta på kommando, sade han, men de slår nio gånger ut ur 10.

De 4 Hers spelar också dem musik. De verkar gilla land, säger Christina Kuismi, 16.

älska någonting glänsande, eller till och med ändarna av skosnören, som är lite glänsande, sa Kuismi. gillar att lossa skosnören. De blev väldigt bra på det. utmaning för ceremonin är att kalkoner är väldigt lätt distraherade, sa hon.

bara väldigt lätt underhöll, sa hon. Vill bara gå överallt och se allt och utforska. STARS

Teamet valde de två bästa fåglarna från en flock på cirka 20, de letade efter showmanship och karaktär med avsaknad av någon fasskräck, sade Wittenburg. De ville ha kalkoner som skulle sträcka och gobble för kamerorna och presidenten var fortfarande lugn på bordet, sa han.

Fåglarna fick officiellt namnet Drumstick och Wishbone på måndag, och Vita huset öppnade en Twitter-omröstning på vilken en Trump borde förlåtas. De stannade på ett hotell nära Vita huset för att gå till den stora showen. En flockmästare blev förlåtad av Minnesota Gov Mark Dayton Viktminskning Tabletter på fredagen.

Presidentsfåglarna kommer att avsluta sina liv på fritiden hos Virginia Tech, som går med i 2016-vinnarna, Tater och Tot, på Gobbler Rest i Blacksburg. Med lycka kan de leva ett år eller mer. Några av deras föregångare har drabbat den mogna åldern av 2. Mycket få hushållskalkoner bor så länge. Den stora majoriteten skickas till bearbetningsanläggningar när de är mellan 14 och 20 veckor gamla.

Pardons har inte alltid gått smidigt och tacksamhet är inte garanterad.

2001 kalkade en kalkon med namnet Liberty president George W. Bush i midsektionen några rapporter säger att hans skrotteckning skrattar från publiken och ett besvärligt uttryck från presidentens ansikte.

Ett annat minnesvärt foto visar en grimacingpresident Ronald Reagan som får ett ansikte fullt av fjädrar när kalkonen 1984 började flapping sina vingar. En kalkon flappade också på Reagan innan han hoppade av bordet och strutade runt Vita huset gräset 1981. Department of Agriculture projektar att bönder kommer att höja nästan 245 miljoner kalkoner i år. Den nationella turkiska federationen uppskattar att amerikanerna kommer att äta cirka 46 miljoner för tacksägelse, 22 miljoner på jul och 19 miljoner för påsk. Men de flesta kalkoner är avsedda att bli delikött, korv och andra produkter.