Kalifornien paret slutade i Nebraska med mer än 60 pund pott

Kalifornien paret slutade i Nebraska med mer än 60 pund pott

YORK COUNTY, Nebraska En äldre Kalifornien par längdresa för att leverera julklappar till deras familj var kortsluten av ett trafikstopp Går Man Ner I Vikt i Nebraska, där varamännen upptäckte de gåvor de tänkt att leverera var mer än 60 pounds av marijuana.

Foto som tillhandahålls av York County, Nebraska sheriff avdelning visar marijuana Gå Ner I Vikt På En Vecka återhämtat från en lastbil som drivs av Patrick och Barbara Jiron från Clearlake Oaks, Kalifornien, under ett trafikstopp.

Patrick Jiron, 83, och hans fru Barbara Jiron, 80, båda Clearlake Oaks, Kalifornien, anklagades för besittning av marijuana med avsikt att leverera och ingen drogskattefrimärke. De berättade för polisen att de reser från Kalifornien och tänkte göra stopp i Boston, Mass. Och Vermont för att fördela semesterjubileum till familj och vänner.

York County, Nebraska sheriff Gå Ner I Vikt Snabbt deputerade stoppade paret på tisdag efter att ha observerat Jirons fordonet, en 2016 Toyota Tacoma, misslyckas med att signalera en sväng och kör till vänster om centrum lane, enligt en polis rapport. Under stoppet säger polisen att de märkte lukten av rå marijuana som kommer från fordonet.

Patrick Jiron ansåg sig ha smittat i fordonet och samtyckte till en sökning.

Förutom de 60 pundna marijuana med ett uppskattat gatuvärde på över $ 300 000 upptäckte polisen också flera containrar av koncentrerad THC, säger polisen.