Kalifornien mannen Tyler Barriss debiteras i Kansas efter dödlig Call of Duty

Kalifornien mannen Tyler Barriss debiteras i Kansas efter dödlig Call of Duty

En Kalifornien man anklagad för att göra ett hoax nödsamtal som ledde till dödlig polis skjutning av en obevakad man i Kansas har blivit belastad med ofrivilligt dödsfall.

Huvudpunkter: Otillbörligt dödsfall bär en mening om 31 till 136 månaderBarriss dömdes år 2016 om två räkningar för att göra en falsk bombrapport till en tv-station. André Finch sköts på sin dörr av polisen som kallades till hans hus

Sedgwick County District Attorney Marc Bennett berättade för reportrar efter den Går Man Ner I Vikt korta utfrågningen att han Gå Ner ett Kilo I Veckan fortfarande granskar om några avgifter kommer att lämnas in mot polisens tjänsteman och en gång bestämde han sig för att beslutet skulle offentliggöras.

Han sa att han väntade på en slutgiltig obduktionsrapport.

Hoax-samtalet gjordes efter en tvist över en liten satsning online i en ‘Call of Duty’ -spelsturnering, enligt Dexerto, en nyhetstjänst inriktad på spel.

Andra personer som påstås vara involverade i spelet är under utredning, säger Bennett, vilket innebär en rättsmedicinsk analys av maskiner, telefoner och datorer.

‘Swatting’ blev dödligt

‘Det finns ingen annan situation som här hänvisar till,’ sa Bennett.

Bennett erkände ‘sorts nyhet’ i saken och noterade allmänhetens intresse för det och frågor om huruvida lagar rörande datorrelaterade brott måste ändras.

‘Lagen går på teknik,’ sa han.

I Kansas bär ett ofrivilligt dödsfall en mening om 31 till 136 månader, beroende på en svarandes kriminella historia, sade Bennett.

Åklagare hävdar Barriss var i Los Angeles när han ringde polisen den 28 december med en falsk berättelse om en skott och kidnappning i ett hem i Wichita, Kansas.

Den som ringde Wichita-polisen sa i en relativt lugn röst att han hade sköt sin far i huvudet och höll sin mor och en syskon på vapenpunkt, Viktminskning Tabletter enligt 911-inspelningen.

Han sa att han hällde bensin inuti hemmet och ‘kunde bara sätta på elden’.

När polisen svarade på adressen sköt en officer dödligt 28 år gammal Andrew Finch efter att han öppnat sin dörr.

Polisen har sagt att han rörde en hand mot hans midja och en officer som fruktade att han nåde för en pistol, sparkade ett enda skott och dödade honom.

Finch var oarmad.

Barris har en historia att göra sådana hoax-samtal, som ibland kallas ‘swatting’.

Domstolsrekord visade att Barriss dömdes år 2016 på två räkningar att göra en falsk bombrapport till en tv-station i Glendale, Kalifornien, och skickades till Los Angeles County fängelse i två år. Fångstrekord visar att han släpptes i januari.