Kakor en söt del av semestern

Kakor en söt del av semestern

Kakfeen levererade till mitt hus några dagar före jul. Hur vet jag?

I garaget på en hylla precis bredvid dörren in i huset var två aluminiumfolieförpackade papperskivor laddade med semesterglädje. Plattorna hade sockerkakor, vita chokladtäckade pretzeller, fudge, vit chokladbark med nötter, kakor med en pecan pressad i mitten och Går Man Ner I Vikt chokladtäckta nötter.

Sukkerkakorna är formade som stjärnor och träd fyllda med röda och gröna sprinkler och träden har också lite jimmies på dem. Alla godisar är så bra.

Jag är ganska säker på att jag vet Går Man Ner I Vikt vem cookiefenyn är. Mina pengar är på vår granne Angie Moore. Och jag vet att leverans elva var hennes man Ralph. Angie gör de bästa kakorna och är väldigt snäll att dela med mig och pojkarna. Angie har gjort och delat godsaker ända sedan vi flyttade över gatan. Hon gör fantastiska semestergodisar.

De är ett sött par och vi är välsignade för att få dem i grannskapet. De har två vuxna pojkar. Ralph var vår gå till killen när det gällde att höja lion mane kaniner, kycklingar, roosters och ankor. Ralph och jag spenderade många på eftermiddagen och pratade om alla critters medan han såg hans hundskål genom vår damm.

Moores är inte de enda grannarna som delar kakor med min familj. När vi bodde i vårt gamla stadsdel gjorde Kelly McGinn kakor och hade hennes man Zac leverera dem över gatan till oss.

Kakor är lika mycket en del av julen som familjesamlingar och midnattsmassan.

Kakor är naturligtvis en viktig ingrediens för barn att lägga ut för julen, tillsammans med mjölk och morötter för renet. Ett par extra kakor på plattan gjorde inte ont på de tvivelaktiga stygga åren.

Det fanns gott om godis på bordet efter middag på julafton och juldag.

Det skulle finnas allt från klassiska sockerkakor till italienska kakor. Det fanns Thimbles, nötter rullar, vallmo frö rullar, aprikos rullar och cannoli. Det fanns kakor med Hersey s Kisses planterade smack i mitten till höger längs sidorna med toppade nötter. Det fanns även pepparkakor och pepparkakor. Ice Box-kakor var ofta i mixen.

Min favorit är Nut Nut Ball cookie. Gjord med valnötter och täckt med pulveriserat socker. smaskigt. Bara om alla i familjen kunde göra dem, så det fanns gott om Gå Ner I Vikt Snabbt att gå runt. Det var snyggt att smyga ner för att se om Santa besökte. Efter att ha bekräftat gjorde han, jag slog in i köket och grep en eller två (kanske två eller tre) innan jag började väcka resten av huset med nyheterna som Santa hade kommit.

Förresten, det finns bara några godisar från Moores kvar. Det är lite tvivel kakor är en del av julen. En mycket söt del.