kakadeg och semesterpund

kakadeg och semesterpund

För att bilda snöflingor fryser fukt högt i atmosfären genom att hålla fast vid partiklar som kan innefatta dammsprickor eller sot. Lägg bakterier till den listan. University of Florida mikrobiolog Brent Christner har funnit att bakterier som vanligtvis finns på växter är överraskande rikliga is ‘nukleare’ närvarande i snö från befolkade områden, karga bergstoppar och till och med Antarktis.

Så är det att fånga snöflingor på din tunga en dålig idé?

‘Det är en yuck-faktor,’ sa Christner. ‘Det är bättre än gul snö.’

Han sa att antalet bakterier i snö skulle vara ungefär 100 gånger mindre än i samma mängd flaskvatten.

‘Det finns mycket fler saker att oroa dig för att göra dig sjuk än att äta snöflingor,’ sa han.

MOODY BLUES

Samma saker som kan göra helgdagar goda förväntningar och familjetid kan också vara stressiga. Holiday Gå Ner ett Kilo I Veckan blues är en riktig sak för många människor som bedrar förlust Gå Ner I Vikt På En Vecka eller frånvaro av en älskad, och vintertid kan utlösa sann men övergående depression hos vissa människor, ett tillstånd som ibland kallas säsongsbetonad affektiv sjukdom. Det är kopplat till brist på solljus på vintern och vissa forskare tror att drabbade människor överproducerar det sömnreglerande hormonet melatonin. Befolkningen och priserna är högre i Skandinavien. Men i motsats till populär övertygelse ökar självmordet våren, inte vintern. Ingen har räknat ut Varför.

HUNDHÅR

Glöm den blodiga maryen. Om extra skott av bourbon i din äggnog känner dig elak nästa dag, dricker du inte mer alkoholhår hos hunden, du kommer inte att bota dig.

Här är vad George Koob, chef för National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism, säger om det:

‘Du är på ett visst sätt självmedicinering av ett lindrigt avdragssyndrom genom att dricka mer. Problemet är att det kommer att slita sig och du kommer att få en ännu värre baksmälla.’

Alkohol är uttorkning, så att det fyller mycket vatten eller andra alkoholfria drycker kan hjälpa till att lindra symtomen. Men experter betonar att förebyggande är det hälsosammaste botemedel.

Koob säger: ‘Allting kokar ner till, dricker inte för mycket.’

Så vad sägs om det som säger ‘hundens hår’? Enligt en gammal folkmedicin kunde en hundbit botas genom att sätta djurets hår i såret.

DOUGHN ‘ÄT DET

Bakers beware: provtagning semester cookie deg, eller någon rå deg, kan göra dig sjuk. Och ny forskning säger Gå Ner I Vikt På En Vecka att det inte bara är att degen innehåller råa ägg, vilket kan innehålla salmonellabakterier. Mjöl är en annan synder. En studie publicerad förra månaden i New England Journal of Medicine beskriver ett 2016 E. coli-utbrott som slog tiotals människor i 24 stater som var knutna till mjöl. Några patienter hade ätit eller hanterat rå deg gjord med mjöl som var förorenade med bakterierna. Bakning dödar vanligtvis bakterier.

En rubrik på en konsumentuppdatering för livsmedels- och drogförvaltningen summerar byråns råd: ‘Rådeg’ är en råvara. ‘

POÄNGEN

Sanningen om semester viktökning beror på om ditt Champagne glas är halvt tomt eller halvfullt. En ofta citerad studie säger att det vanligtvis antas att den genomsnittliga amerikanen får 5 pund mellan Thanksgiving och New Years Day. Andra studier har funnit att det är närmare 2 pund, fortfarande knappt nog för att göra dina byxor känsliga. En extra bit paj eller en gigantisk semester fest vann inte, säger Indiana Universitys Vreeman. AP är ensam ansvarig för allt innehåll.