Just i tid för Eger Scandinavian Holiday Fair

Just i tid för Eger Scandinavian Holiday Fair

‘År sedan i’ 71 när vi först började den här mässan, och mina barn började bara dagis, var jag bara en volontär på den tiden och Sverre Ulvestad var administratör på Eger ‘, påminde Astrid när hon sköt sönder i mitten av en våffel järn.

‘Och fru Ulvestads namn var Henny. Hon började Gå Ner ett Kilo I Veckan med våfflorna. Och det blev bara större och större och större ‘, sa Astrid med ett leende.

‘Då var vi tvungna att köpa de stora belgiska våffeljärnstrålarna, och då Går Man Ner I Vikt är det en av de sakerna’, säger hon. Nu på den årliga Eger fete tar det två volontärer på våffelstationerna hela dagen. De säljs med jordgubbar och glass.

Astrid sa, ‘Jag gillar att sätta dem i frysen och bara popa dem i brödrosten som är bra. Och mina barn älskar dessa. Jag gjorde dem mycket när de var små. men nu slutar jag bara äta dem. ‘Hon chucklade.

Dessa dagar piskar hon upp smeten i anläggningens massiva mixers och ser dem lagade till massorna.

En bit av bakgrunden om den norska kocken som vanligtvis stannar i bakgrunden med Staten Islands skandinaviska temainrangemang: Astrid växte upp i Norge, särskilt i Tonsberg. Hon hade sex äldre bröder som var alla sjömän.

‘Och de kom hem och pratade om alla olika länder. Det var deras blod’, sa hon.

‘Jag ville bara komma över ett år för att lära mig språket och komma hem igen. Men du kommer in i stadens rytm’, sa Astrid. Hon stannade hos sin moster, som bodde i Bay Ridge, Brooklyn när 8th Avenue var så tätbefolkade med norrmän, kallades ‘Lapskaus Boulevard’, en hänvisning till Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ett starkt köttbiff och potatissteg typiskt för norska matlagning.

Som en volontär i Eger behåller Astrid de gamla skandinaviska stilerna i mat. Hon köper Nokkelost, en ovanlig ost gjord med käppfrö, av 12 pundslöven och divvies den till försäljning bredvid dessa våfflor. Och hon rekommenderar starkt de norska ansjovisna. Dessa säljs av burken på mässan och på öppet möte, rugbrödsmörgåsar.

‘Du kan lägga dem på kokta ägg med en smörgås. Det är bra på pumpernickel. Det är bra på någonting, verkligen ‘, sa hon.

Astrid delar hennes familjen recept med Staten Island läsare, även om hon medger att ha en tung hand med kardemummen. Det medföljande receptet är Astrid s och den i videon är för fans av Eger-semestermässan.