Juni försäljningsöverskott sätter automakers halvvägs för att spela in 2 miljoner

Juni försäljningsöverskott sätter automakers halvvägs för att spela in 2 miljoner

Den faktiska totalen var 203 752, en ökning med 5,8 procent jämfört med juni månad och en rekord för månaden. Årsredovisning är nu 4,9 procent före denna tid i fjol. Bilhandlare har sålt mer än en miljon fordon under första halvåret 2017. Förra året sålde biltillverkare 1.95 Gå Ner ett Kilo I Veckan miljoner fordon under året.

Lika lastbilar (uppe i nio procent) passade bilar (0,3 procent) som vanligt, trots att lastbilens andel av 67 procent inte var så hög som den ibland Går Man Ner I Vikt har varit de senaste åren.

Offshore-baserade biltillverkare ökade sina försäljningar mer (7,4 procent) än Detroit (3,6 procent), eftersom starka månader för Ford (+14 procent) och GM (+4 procent) kompenseras av en sju procent glid för FCA. Det hjälpte Oshawa att smidigt outseller Windsor för månaden.

Ford blockbuster månad drivs helt av lastbilar, med F-serien som fastställer en juni-post, Explorer-försäljningen nästan dubblerar och flyger upp 23 procent. Ford bilförsäljning minskade nio procent, en intressant anomali är att Mustang (en sportbil) hittade fler köpare i juni än gjorde Focus (en mainstream compact).

Bortsett från FCA var den enda andra tillverkaren som misslyckades med att öka sin försäljning i juni Hyundai, en minskning med 15 procent. Samtidigt avancerade systerbolaget Kia nio procent, driven av 71 procent högre Sportage-försäljning och en enorm 161 procent spik för Sedona-minivan.

Atlas bär tidig vikt

Anmärkningsvärt bland de globala biltillverkarna ökade Går Man Ner I Vikt VW Canada med 28 procent. Och det var inte bara på Audi: Volkswagen-märket ökade med 30 procent. Det blev hjälpt av 472 försäljningar av den nya Atlas Midsize CUV i sin första hela månaden, men en större faktor var VW robust personbilförsäljning, stimulerad av en 45 procent vinst för golfen.

Medan CUVs fortsätter att dominera industrin, ger Golf popularitet stödjande bevis på en mini counter trend: hatchback bilar. Tre kompakta bilskyltar som lade till nya baklucksvarianter för 2017, Chevrolet Cruze, Honda Civic och Toyota Corolla, visar alla robusta försäljningsvinster i år.

Också värt att nämna är att Toyota svårt att kategorisera CH R (TCI listar den under lastbilsförsäljning) verkar ha slagit ett ackord med kanadensare: FWD har racked upp 1.331 försäljning sedan den gick till försäljning i maj. Under tiden lanserade Nissan Qashqai små CUV 841 försäljning under sin första hela månaden.