Juneteenth celebration satt nästa helg

Juneteenth celebration satt nästa helg

vid Michael J. Hunter Park, 14th Street och Chickasaw Avenue.

Mestadels berömd i flera stater över hela landet, Junttiende, ett förkortat namn som kommer från typiska firande datum den 18 juni och 19, enligt Wikipedia, är också känd som Frihetsdagen eller Emancipationsdagen. Det är en amerikansk helgdag som hedrar afrikansk amerikanska arv, och minns meddelandet om avskaffande av slaveri Går Man Ner I Vikt i Texas 1865.

Firandet är en tid för alla medborgare, speciellt invånare i Texas, Louisiana och Oklahoma och omgivande stater, för att känna igen datumet 19 juni 1865, när generaldirektör Gordon Granger och unionens soldater nådde Galveston, Texas. Även om emancipationsproklamationen hade blivit effektiv mer än två år tidigare, var Texas fortfarande under konfedererad kontroll och motståndskraftig mot proklamationen. Granger och 2000 trupper anlände till Galveston för att verkställa proklamationen.

En aktivitet som har erbjudits under de senaste åren av den lokala firandet är gratis keramik lektioner av Yusuf Etudaiye. Etudaiye är en samtidskonstnär född i Nigeria, som nu gör sitt hem i McAlester.

‘Jag går varje år för att delta och ge Gå Ner I Vikt Snabbt Piller en gratis demonstration av vad jag gör i studion’, förklarade han. ‘Jag ger lärdomar till barn som är intresserade av att få händerna i lera och ha erfarenhet av lera. Det ger mig en chans att prata om Afrika, var jag kommer från och också prata om Gå Ner I Vikt På En Vecka konst.’

ArtiklarPolice: Söndags eftermiddagsolycka resulterar i en dödsfall, två skadadeFormer bergsklättrare vinner på ‘Priset är rätt’ Hacked misstänkt laddad med feloniesSchools över Pittsburg County anser securityMPS styrelse stöder statewide lärare walkoutSecond rättegång inlämnad mot företag i rig explosionFormer McAlester, EOSC tränare Glen Stone rememberedConflict av intresse och tidsbegränsning frågorKondit: När lagstiftare vann inte agera, lärare kommer att välja att besluta på söndag, semestervätska vid drycken